Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές Εταιρίες30 τραυματίες σε πτήση της Qantas
Σε πτήση επιβατικού αεροσκάφους από Σιγκαπούρη προς Περθ

30 τραυματίες σε πτήση της Qantas

Σε μια εποχή που οι αεροπορικές εταιρείες γονατίζουν υπό το βάρος της γενικευμένης κρίσης και τον ανελέητο ανταγωνισμό, τα σοβαρά ατυχήματα έρχονται να πληγώσουν την ήδη τραυματισμένη αξιοπιστία ορισμένων από […]

Σε μια εποχή που οι αεροπορικές εταιρείες γονατίζουν υπό το βάρος της γενικευμένης κρίσης και τον ανελέητο ανταγωνισμό, τα σοβαρά ατυχήματα έρχονται να πληγώσουν την ήδη τραυματισμένη αξιοπιστία ορισμένων από αυτές.

Πρόσφατο παράδειγμα η αυστραλιανή<...> Qantas. Τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι φέρουν κατάγματα και άλλοι εκδορές, όταν ένα επιβατικό αεροσκάφος που πραγματοποιούσε πτήση από Σιγκαπούρη προς Περθ έπεσε χθες σε ισχυρές αναταράξεις και πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση σε απομακρυσμένο αεροδρόμιο της δυτικής Αυστραλίας, όπως ανακοίνωσε η αυστραλιανή Υπηρεσία Ασφάλειας των Αερομεταφορών. «Το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα κινδύνου και οδήγησε το αεροσκάφος στο Λίαρμονθ, κοντά στο Εξμάουθ, όπου το προσγείωσε χωρίς να υπάρξει άλλο περιστατικό», διευκρίνισε. Η Αστυνομία αρχικά ανέφερε ότι το αεροσκάφος ήταν ένα Airbus A320 με 370 επιβάτες, αλλά η εταιρεία Qantas αργότερα ανακοίνωσε ότι ήταν η πτήση QF72 που εκτελούσε ένα Α330-300 με 303 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα.

«Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τρία μέλη του πληρώματος και σχεδόν 30 επιβάτες υπέστησαν τραύματα, μεταξύ τους οι 15 σοβαρά, κυρίως κατάγματα και εκδορές», πρόσθεσε η Υπηρεσία Ασφάλειας των Αερομεταφορών.

Ο αερολιμένας του Λίαρμονθ έχει μόνο έναν διάδρομο, μήκους σχεδόν 3.000 μέτρων και χρησιμοποιείται κυρίως από πετρελαϊκές εταιρείες. Η πλησιέστερη πόλη είναι το λιμάνι του Εξμάουθ, σχεδόν 1.100 χλμ. βορείως του Περθ.

Δυστυχώς, οι αυστραλιανές αερογραμμές Qantas έχουν πληγεί πρόσφατα από διάφορα ανάλογα περιστατικά. Σε ένα από τα επεισόδια αυτά, επιθεωρητές της Υπηρεσίας Ασφαλείας διαπίστωσαν ότι μια φιάλη οξυγόνου που εξερράγη εν πτήσει, όταν το αεροσκάφος 747 βρισκόταν σε ύψος 8.800 μέτρων, προκάλεσε ρήγμα στην άτρακτο. Ακολούθησε αποσυμπίεση της καμπίνας και το αεροσκάφος πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στη Μανίλα τον περασμένο μήνα.

Στις 25 Ιουλίου, ένα Qantas 747-400 υπέστη ξαφνική απώλεια της πίεσης της καμπίνας στη διάρκεια πτήσης από το Χονγκ Κονγκ στη Μελβούρνη και το αεροσκάφος πραγματοποίησε κάθοδο πριν κατευθυνθεί στις Φιλιππίνες. Ο πιλότος προσγείωσε το αεροσκάφος με τη βοήθεια των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στη Μανίλα και οι 346 επιβάτες και το 19μελές πλήρωμα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024