Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκτίμηση για πώληση στα 80.000 ευρώ

Τμήμα της κλίμακας του Πύργου του `Αιφελ σε δημοπρασία

Βασίλης Μαλισιόβας - 09 Οκτώβριος 2008, 00:00

Σε δημοπρασία θα βγει στις 20 0κτωβρίου στο Παρίσι ακόμα ένα τμήμα της κλίμακας του <β>Πύργου του `Αιφελ,ανακοινώθηκε από τον οίκο Αντέρ, ο οποίος πέρυσι έβγαλε σε δημοπρασία άλλο τμήμα της κλίμακας, με τιμή εκκίνησης 180.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα τμήμα της ελικοειδούς κλίμακας<...>

, που κάποτε χρησιμοποιείτο στον Πύργο, μήκους περίπου τριάμισι μέτρων, με 18 σκαλοπάτια και βάρος 700 κιλά. “Ένωνε” κάποτε τον δεύτερο με τον τρίτο όροφο του Πύργου, φυσικά μαζί με την υπόλοιπη κλίμακα. Φυλάσσεται από το 1983.

Ο Πύργος του `Αιφελ στο Παρίσι χρονολογείται από το 1889. Το εκπλειστηρίασμα, για καθαρά πρακτικούς λόγους (εξαιτίας του βάρους του) θα “παρίσταται” μόνο φωτογραφικά στον χώρο της εκδήλωσης του οίκου Αντέρ. Το συγκεκριμένο τμήμα κλίμακας εκτιμάται ότι μπορεί να πωληθεί τελικά για 80.000 ευρώ. `Αλλα τέσσαρα κομμάτια της κλίμακας φιλοξενούνται σε μουσεία και μία εικοσάδα τμημάτων της ίδιας ελικοειδούς κλίμακας πλειστηριάστηκαν πολύ σύντομα μετά το 1983.

Πάντως όπως διέρρευσε, αγοραστής συλλέκτης εκείνης της περιόδου έδωσε το κομμάτι του για πλειστηριασμό. Υπενθυμίζεται η δημοπρασία της 19ης Νοεμβρίου 2007, οπότε τμήμα κλίμακας μήκους τεσσεράμισι μέτρων με τιμή εκκίνησης 15-20.000 ευρώ τελικά “έπιασε” τα 180.000 ευρώ, έπειτα πολύ σκληρή αναμέτρηση Γάλλου, Βρετανού, Ινδού και Ρώσου συλλέκτη... τυχερότερη δε απ`όλους στάθηκε τελικά η ολλανδική εταιρεία `Αιφελ, από το επώνυμο του μεγάλου μηχανικού της Γαλλίας, του Γουσταύου `Αιφελ, στην οποία τελικά κατακυρώθηκε το εκπλειστηρίασμα, προφανώς για λόγους ενίσχυσης του εταιρικού γοήτρου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top