Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΤο Αρχιπέλαγος Ι.Θ.Α.Π.Ε.Α στηρίζει την κινητοποίηση των πολιτών της Σαντορίνης για την ανέλκυση του Sea Diamond

Το Αρχιπέλαγος Ι.Θ.Α.Π.Ε.Α στηρίζει την κινητοποίηση των πολιτών της Σαντορίνης για την ανέλκυση του Sea Diamond

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το Αρχιπέλαγος Ι.Θ.Α.Π.Ε.Α. με μεγάλη ικανοποίηση παρακολουθεί τις τελευταίες μέρες την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τους πολίτες της Σαντορίνης για να δοθεί ένα τέλος στην πολύμηνη […]

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το Αρχιπέλαγος Ι.Θ.Α.Π.Ε.Α. με μεγάλη ικανοποίηση παρακολουθεί τις τελευταίες μέρες την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τους πολίτες<...> της Σαντορίνης για να δοθεί ένα τέλος στην πολύμηνη αδράνεια και απραξία που κρατάνε ακόμα το τοξικό ναυάγιο του Sea Diamond στο βυθό της Καλντέρας.

“Μετά και από τη σημερινή γνωστοποίηση και διάθεση στους εκπροσώπους του Τύπου της Γνωμοδότησης του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος για το τοξικό ναυάγιο του Sea Diamond, δεν υπάρχουν περιθώρια για ενέργειες τρίτες, πέραν της οριστικής ανέλκυσης και απομάκρυνσης του ναυαγίου. Τα συμπεράσματα που συνάγονται από τη Γνωμοδότηση και η αίτηση που κατέθεσε ο Σύλλογος «Δράση για τη Σαντορίνη» και το Αρχιπέλαγος, Ι.Θ.Α.Π.Ε.Α προς τους καθ’ύλην αρμόδιους φορείς για εφαρμογή των, κατά τον νόμο, απαραίτητων διοικητικών πράξεων δείχνουν ευκρινώς τον δρόμο που οφείλει να ακολουθήσει απαρέγκλιτα το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και η κυβέρνηση. Οποιαδήποτε λοξοδρομία στερείται λογικής, αν θέλουμε να θεωρούμε εαυτούς πολίτες μίας ευνομούμενης πολιτείας που σέβεται το περιβάλλον, προστατεύει τη φυσική κληρονομιά και την υγεία των πολιτών της.

Μέχρι σήμερα, η κρατική αναλγησία και τα σκιώδη επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν θέσει σε ομηρία το θαλάσσιο οικοσύστημα πέριξ της Σαντορίνης με ανεξέλεγκτες συνέπειες, για το ίδιο το θαλάσσιο περιβάλλον, τη τοπική κοινωνία αλλά και γενικότερα για το Αιγαίο. Το Αρχιπέλαγος δεν εθελοτυφλεί και κρούει επί μήνες τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση. Οι κρατούντες Αθηνών και Πειραιά είτε ποιούν την νήσσαν, είτε έχουν υποστεί ανήκεστο βλάβη λόγω της αυξανόμενης ηχορύπανσης, που πλήττει τα αστικά κέντρα.

Ωστόσο, οι διαρκείς εκκλήσεις του Αρχιπελάγους και μίας μικρής, αλλά αεικίνητης και ηρωικής ομάδας Σαντορινιών φαίνεται να βρίσκουν ευήκοα ώτα και να αποδίδουν καρπούς, προσελκύοντας τεράστιο τμήμα της κοινής γνώμης του νησιού.

Οι κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για το πρωινό της 16ης Οκτώβρη μπροστά από το Υ.Ε.Ν.Α.Ν.Π, εν μέσω μίας διόλου ευνοϊκής περιόδου, πιστεύουμε να λειτουργήσουν ως θρυαλλίδα που θα διασπάσει εν τέλει την παρούσα κατάσταση. Θεωρούμε πλέον, ότι όσοι πίστευαν στη διατήρηση της αψεγάδιαστης εικόνας του νησιού χάριν αλλότριων ή ιδίων επιχειρηματικών συμφερόντων και στην “επαγγελματική” χειραγώγηση των πολιτών της Σαντορίνης θα αναδιπλωθούν και εκ των συνθηκών θα αναγκαστούν να δώσουν χώρο σε αυτούς που πραγματικά νοιάζονται και πονάνε για το μέλλον του νησιού, στους ίδιους τους Σαντορινιούς.

Το Αρχιπέλαγος θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους πολίτες της Σαντορίνης και να στηρίζει απαρασάλευτα τις προσπάθειες τους με τη διακριτικότητα που έχει επιδείξει έως τώρα και χωρίς καμία πρόθεση να καπηλευτεί οποιαδήποτε αξιέπαινη πρωτοβουλία. Ευχή όλων μας είναι να αποδώσουν οι επικείμενες προσπάθειες τους προσδοκώμενους καρπούς, ώστε το ναυάγιο του Sea Diamond να αποτελέσει οριστικά παρελθόν για τη Σαντορίνη και το Αιγαίο”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024