Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ερώτηση προς υπουργούς Ανάπτυξης, Απασχόλησης & Κοιν. Προστασίας και Τουριστικής Ανάπτυξης

Αναγνώριση ως επίσημων επαγγελμάτων του ελεγκτού ασφαλείας και του διασώστη χιονοδρομικού κέντρου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Οκτώβριος 2008, 00:00

Ο βουλευτής Β΄ΑΘήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, κατέθεσε ερώτηση σχετική με την αναγνώριση ως επίσημων επαγγελμάτων, αυτά του<...>

ελεγκτού ασφαλείας και του διασώστη χιονοδρομικού κέντρου.

Πιο συγκεκριμένα:
“Με την ερώτηση υπ. αριθ. 4335 από 5.9.2008 με θέμα την `αναγνώριση ως επίσημο του επαγγέλματος ελεγκτού ασφαλείας και διασώστη χιονοδρομικού κέντρου`, ζητούσα από τα ως άνω υπουργεία να πληροφορηθώ, εάν:
- Θα αναγνωριστεί ως επίσημο το επάγγελμα του “ελεγκτού ασφαλείας και διασώστη χιονοδρομικού κέντρου”.
- Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να δημιουργηθεί σχολή εκπαίδευσης για την απόκτηση πτυχίου “ελεγκτή ασφαλείας και διασώστη χιονοδρομικού κέντρου”, αντίστοιχης αναγνωρισμένων σχολών που λειτουργούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα συνερωτώμενα Υπουργεία αντί ουσιαστικής τοποθέτησης στα προαναφερόμενα ερωτήματα, απάντησαν τα εξής:

- Το Υπουργείο Ανάπτυξης με το υπ. αριθ. Δ15/Γ/22246 από 18/9/2008 έγγραφο ότι `για το θέμα που θίγετε, θα σας απαντήσουν τα συνερωτώμενα Υπουργεία Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Τουριστικής Ανάπτυξης`.
- Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με το υπ. αριθ. 432/08 από 16/9/2008 έγγραφο ότι «το θέμα εκφεύγει των ρυθμιστικών αρμοδιοτήτων του Υπουργείου`.
- Το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοιν. Προστασίας με το υπ. αριθ. 2414 από 25/9/2008 έγγραφο ότι “αρμόδιο να απαντήσει είναι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης`.

Είναι καταφανές, ότι καθώς από τις απαντήσεις των Υπουργείων μόνο σύγχυση και μεταξύ τους ασυνεννοησία προκύπτουν, επιβάλλεται να επαναφέρω τα ερωτήματα της αρχικής ερώτησης αυτούσια, προκειμένου οι διασώστες και ελεγκτές ασφαλείας των χιονοδρομικών κέντρων να λάβουν μια επίσημη απάντηση.

Με βάση τα προαναφερόμενα,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  • Θα συναποφασίσουν για την αρμοδιότητα του Υπουργείου που θα απαντήσει στα ερωτήματα που θέτει η ερώτηση υπ. αριθ. 4335 από 5.9.2008 με θέμα την `αναγνώριση ως επίσημο του επαγγέλματος ελεγκτού ασφαλείας και διασώστη χιονοδρομικού κέντρου`;

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top