Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣυναντήσεις του νομάρχη Λάρισας για τον τουρισμό στο Βουκουρέστι
Οργάνωση μόνιμης συνεργασίας για την προώθηση του τουρισμού μεταξύ των δυο πλευρών

Συναντήσεις του νομάρχη Λάρισας για τον τουρισμό στο Βουκουρέστι

Με βασικό στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας και την προσέκλυση Ρουμάνων τουριστών, ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, επισκέφθηκε από την περασμένη Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη το Βουκουρέστι, όπου […]

Με βασικό στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας και την προσέκλυση Ρουμάνων τουριστών, ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, επισκέφθηκε από την περασμένη Δευτέρα<...> και μέχρι την Τετάρτη το Βουκουρέστι, όπου και είχε σημαντικές πολιτικές επαφές με Ρουμάνους παράγοντες. Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσαρός συναντήθηκε με το νομάρχη Βουκουρεστίου κ. Ιον Τίνκου, την υφυπουργό Τουρισμού, κα Λουτσία Μοράρου και τον πρέσβη της Ελλάδας στη Ρουμανία κ. Γεώργιο Πουκαμισά.

Ο κ. Κατσαρός, με την αντινομάρχη κα Ρένα Καραλαριώτου και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών, κ. Νίκο Ρώμνιο, έγιναν δεκτοί με επισημότητα στη Νομαρχία του Βουκουρεστίου. Στη συνάντηση, αφού έγινε κοινή αναφορά στις παραδοσιακά άριστες θρησκευτικές, ιστορικές και πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, εξετάστηκαν οι προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας.

Μεταξύ των δυο Νομαρχιών συστήθηκε Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει κοινές πρωτοβουλίες, αμοιβαίες επισκέψεις, πολιτιστικές ανταλλαγές και προώθηση της επιχειρηματικότητας. Ο νομάρχης Λάρισας πρότεινε ακόμη στον ομόλογό του την παροχή βοήθειας και τεχνογνωσίας για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, λόγω της μεγάλης εμπειρίας που υπάρχει πλέον στην Ελλάδα, και προσκάλεσε το νομάρχη να επισκεφθεί τη Λάρισα και το νομό.

Ο νομάρχης Βουκουρεστίου αποδέχθηκε ευχαρίστως την πρόσκληση και την εν γένει συνεργασία, την οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντική. Ανάλογη πρόσκληση απεύθυναν οι κ. Ρώμνιος και Κατσαρός, αλλά και η πρόεδρος των Ξενοδόχων Ν. Λάρισας, κα Ειρήνη Παπαϊωάννου, στην υφυπουργό Τουρισμού της Ρουμανίας κα Μοράρου, με την οποία επίσης συναντήθηκαν. Η λαρισαϊκή πλευρά παρουσίασε στην κα Μοράρου για τις μεγάλες τουριστικές δυνατότητες του νομού και συμφώνησαν να οργανωθεί μια μόνιμη συνεργασία για την προώθηση του τουρισμού μεταξύ των δυο πλευρών.

Τέλος, οι κ. Κατσαρός και Ρώμνιος, στη συνάντησή τους με τον Έλληνα πρέσβη ενημερώθηκαν για την κατάσταση στη Ρουμανία και τις προοπτικές που υπάρχουν για οικονομικές, εμπορικές και τουριστικές ανταλλαγές. Σε δηλώσεις του ο κ. Κατσαρός για τις επισκέψεις αυτές τόνισε σχετικά: “Ο νομός Λάρισας οφείλει να κινείται σε πολλά επίπεδα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να αναπτύσσει σχέσεις από τις οποίες μόνο ωφελημένος μπορεί να βγει. Η Ρουμανία είναι μια ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά από την οποία σε λίγα χρόνια με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου μπορούμε να προσδοκούμε πολλά. Ήδη, κατά χιλιάδες οι Ρουμάνοι ταξιδεύουν στην Ελλάδα, που είναι ο πιο κοντινός τους προορισμός. Το ρεύμα αρχίζει ήδη να κινείται και προς τη Λάρισα, και στόχος μας είναι να το ενισχύσουμε, αξιοποιώντας και το θρησκευτικό τουρισμό, για τον οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024