Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΔιώξεις κατά πέντε ατόμων για την πτώση του αεροπλάνου της “Ήλιος”
Εισαγγελία Κύπρου

Διώξεις κατά πέντε ατόμων για την πτώση του αεροπλάνου της “Ήλιος”

Τρία χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία της κυπριακής εταιρείας Ήλιος, κατά την οποία σκοτώθηκαν 121 άνθρωποι, η Γενική Εισαγγελία της Κύπρου αποφάσισε την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον πέντε ατόμων, όπως […]

Τρία χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία της κυπριακής εταιρείας Ήλιος, κατά την οποία σκοτώθηκαν<...> 121 άνθρωποι, η Γενική Εισαγγελία της Κύπρου αποφάσισε την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον πέντε ατόμων, όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας, κ. Πέτρος Κληρίδης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει δώσει οδηγίες να συνταχθούν τα κατηγορητήρια, “τα οποία αφορούν σοβαρότατα αδικήματα του ποινικού κώδικα”. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε ονόματα, αλλά πρόσθεσε ότι πρόκειται για άτομα, τα οποία η Γενική Εισαγγελία, ύστερα από μελέτη της έκθεσης του Ακριβού Τσολάκη, του πορίσματος του Παναγιώτη Καλλή και του πορίσματος των αστυνομικών ανακρίσεων, έκρινε ότι έχουν ευθύνη για την πτώση του αεροσκάφους. Η άσκηση ποινική δίωξης δε σημαίνει και καταδίκη από το Δικαστήριο, ανέφερε ο Κύπριος γενικός εισαγγελέας και πρόσθεσε ότι “κάθε ένας είναι αθώος μέχρι την απόφαση του Δικαστηρίου”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024