Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Συνάντηση γεν. γραμματέα Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης με ηγεσία ΠΟΤ

Ενεργή συμβολή της Ελλάδας στη μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης

Τατιάνα Ρόκου - 10 Νοέμβριος 2008, 00:00

Μετά από πρόσκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος, είχε<...>

την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου διαδοχικές συναντήσεις, στην έδρα του Οργανισμού στη Μαδρίτη, με το γενικό γραμματέα του ΠΟΤ, κ. Francesco Frangialli, τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα κ. Taleb Rifai, τον υπεύθυνο για την Ευρώπη κ. Eduardo Fayos-Sola και την αναπληρώτριά του, καθώς και τον επικεφαλής του τμήματος Marketing και Έρευνας κ. John Kester. Η ηγεσία του ΠΟΤ -ο οποίος αριθμεί 175 χώρες- περιλαμβάνει την Ελλάδα στις ηγέτιδες δυνάμεις του τουρισμού και την κάλεσε να συμβάλει ενεργότερα στη μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στις αναδυόμενες αγορές της ΝΑ Ευρώπης.

Στις συναντήσεις κυριάρχησε το θέμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και οι συνέπειες που αναμένονται να επηρεάσουν τον τουριστικό κλάδο. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε εκτενέστερα ο ρόλος που θα διαδραματίσει η Ελλάδα στις αναθεωρημένες δράσεις της στρατηγικής του Οργανισμού κατά τα επόμενα χρόνια, καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής της στο νέο σκηνικό που αναμένεται να διαμορφωθεί. Εξετάστηκαν επίσης, τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της αειφορίας, εν όψει της επόμενης συνάντησης της Επιτροπής για την Αειφόρο Ανάπτυξη του Τουρισμού στις αρχές του 2009, της οποίας η Ελλάδα κατέχει την Προεδρία από τον Ιούνιο του 2007 έως το 2011.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ενημέρωσε την ηγεσία του ΠΟΤ για την ολοκλήρωση του ελληνικού Δορυφόρου Λογαριασμού Τουρισμού και τους τρόπους με τους οποίους θα αξιοποιηθούν τα στοιχεία που θα προκύπτουν.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top