Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΜονόδρομος η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού και των προϊόντων της Ελλάδος
1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού

Μονόδρομος η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού και των προϊόντων της Ελλάδος

Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού και των προϊόντων της Ελλάδος, είναι μονόδρομος στρωμένος με ποιότητα είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα του 1ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στην […]

Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού και των προϊόντων της Ελλάδος, είναι μονόδρομος στρωμένος με ποιότητα είναι<...> ένα από τα βασικά συμπεράσματα του 1ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας από 30-31 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης” της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού “Philoxenia” και με θέμα “Ποιότητα στον Τουρισμό & Προοπτικές Ανάπτυξης”.

Ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αγροτουρισμού, κ. Michael Burian, o υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Αθανάσιος Οικονόμου, ο ευρωβουλευτής κ. Ιωάννης Γκλαβάκης, η βουλευτής κ. `Αντζελα Γκερέκου, όλοι συμφώνησαν ότι “μπροστά σε μια δύσκολη συγκυρία για τον τουρισμό, ευκαιρίες, όπως το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού είναι εξαιρετικά πολύτιμες, γιατί δίνουν σε όλους μας τη δυνατότητα να βρεθούμε, να συνομιλήσουμε από κοντά και να προετοιμαστούμε κατάλληλα, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που έχουμε μπροστά μας”.

Κάποια από τα βασικά σημεία και συμπεράσματα του συνεδρίου:

  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχεται σήμερα τους περισσότερους τουρίστες στον κόσμο. Το ποσοστό της στην παγκόσμια τουριστική κίνηση το 2007 ήταν 54%, έναντι 20% της Ασίας, 16% της Αμερικής, 5% της Αφρικής και 5% της Μέσης Ανατολής.
  • Όσον αφορά την γεωγραφική κατανομή των επισκεπτών στην Ευρώπη έως το 2020, την Κεντρική/Ανατολική Ευρώπη θα επισκεφθεί το 31,1%, την Δυτική το 25,8%, την Ανατολική το 24,7%, την Βόρεια το 13,5% και την Ανατολική Μεσόγειο το 4,9%
  • Η συνολική συμβολή της τουριστικής βιομηχανίας στο παγκόσμιο ΑΕΠ είναι 5-6%
  • Ο εκτιμώμενος ετήσιος τζίρος του συνεδριακού τουρισμού ξεπερνά παγκοσμίως τα 200 δις ευρώ (διακινούνται 60-70 εκατ. σύνεδροι, συνοδοί και trade personnel).
  • Καθοριστική για την στήριξη του ελληνικού τουρισμού το 2009 θα είναι η συνεισφορά χωρών της Ανατολικής Ευρώπης
  • Η τουριστική κίνηση σε βασικούς ανταγωνιστές της χώρας μας βαίνει μειούμενη (η Ισπανία αναμένεται να κλείσει το 2008 με 2%, η Τουρκία παρουσιάζει σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης), όταν η Ελλάδα αναμένεται να κλείσει φέτος με αύξηση 2,6%
  • Η συνολική συμβολή της τουριστικής βιομηχανίας στο ΑΕΠ της Ελλάδας φθάνει το 18,2% ενώ η συνολική απασχόληση στον τουρισμό φθάνει τις 850.000 θέσεις εργασίας και αντιστοιχεί στο 19% των απασχολουμένων της χώρας.
  • Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού και των προϊόντων της Ελλάδος, είναι μονόδρομος στρωμένος με ποιότητα.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024