Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Φωτογραφικό άλμπουμ "Magical Greece"

Παρουσίαση μιας "μαγικής Ελλάδας" στη Νέα Υόρκη

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 Νοέμβριος 2008, 00:00

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008 παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας<...>

Νέας Υόρκης, το φωτογραφικό άλμπουμ “Magical Greece”, ένα έργο που, μέσα από τις 146 σελίδες του, ταξιδεύει τον αναγνώστη σε όλη την Ελλάδα, φέρνοντάς τον σε επαφή τόσο με τη φύση όσο και με τους ανθρώπους της.

Την εκδήλωση άνοιξε η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ. `Αγη Μπαλτά, η οποία επεσήμανε το μοναδικό τρόπο με τον οποίο το βιβλίο αναδεικνύει τις ομορφιές της χώρας μας και συνεχάρη τους συντελεστές για την εξαιρετική ευαισθησία με την οποία αποτύπωσαν κρυμμένες εικόνες της σύγχρονης Ελλάδας. Το λόγο πήρε, στη συνέχεια, η εκδότρια του βιβλίου κα Αλεξάνδρα Βοβολίνη-Λασκαρίδη, από τις Εκδόσεις Κέρκυρα, η οποία μίλησε με ενθουσιασμό για τα διάφορα στάδια παραγωγής του βιβλίου, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την τελική εκτύπωσή του και ακολούθησε η προβολή του βιντεοσκοπημένου μηνύματος του φωτογράφου Ανδρέα Σμαραγδή, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση. Στο μήνυμά του ο κ. Σμαραγδής αναφέρθηκε στις πηγές της έμπνευσής του και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για την πολύτιμη συμβολή τους στο τελικό προιόν.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκλεισε η Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας των κειμένων που πλαισιώνουν τις φωτογραφίες του Ανδρέα Σμαραγδή, κα Eleni Gage. Η κα Gage μίλησε για τα άγριας ομορφιάς ελληνικά τοπία, τα οποία αποτέλεσαν πηγή δέους και έμπνευσης για το Βρετανό συγγραφέα Lawrence Durrell και αποτυπώθηκαν με την εσωτερικότητα πορτρέτου από το φωτογράφο Ανδρέα Σμαραγδή. Καθεμιά από τις φωτογραφίες του Ανδρέα Σμαραγδή μπορούν να θεωρηθούν ωδή στην Ελλάδα, τόνισε η κα Gage, καλώντας το πολυπληθές ακροατήριο να ταξιδέψει, μαζί με τους συντελεστές του άλμπουμ, στη μαγευτική αυτή χώρα που λέγεται Ελλάδα.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πολυπληθές και ποικίλο ως προς τη σύνθεσή του ακροατήριο, αποτελούμενο από Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους και ανταποκριτές του ΟΗΕ, Ελληνοαμερικανούς, φιλέλληνες και φίλους του Γραφείου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top