Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑθρόα προσέλευση στο ΚΕΠ Νομαρχίας Λάρισας για το φθηνό “πακέτο” διακοπών του ΕΟΤ για ηλικιωμένους
Πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους - Τρίτη Ηλικία"

Αθρόα προσέλευση στο ΚΕΠ Νομαρχίας Λάρισας για το φθηνό “πακέτο” διακοπών του ΕΟΤ για ηλικιωμένους

Μπορεί το ιδιαίτερα οικονομικό πακέτο διακοπών του ΕΟΤ για ηλικιωμένους να ισχύει τυπικά έως τις 31 Μαρτίου 2009, όμως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν στα ΚΕΠ της Νομαρχίας Λάρισας […]

Μπορεί το ιδιαίτερα οικονομικό πακέτο διακοπών του ΕΟΤ για ηλικιωμένους να ισχύει τυπικά έως τις<...> 31 Μαρτίου 2009, όμως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν στα ΚΕΠ της Νομαρχίας Λάρισας το ταχύτερο δυνατόν, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους σε αυτό, αφού μόλις 950 εισιτήρια έχουν μείνει ακόμη συνολικά αδιάθετα σε πανελλαδικό επίπεδο. Πρόκειται για το Πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους – Τρίτη Ηλικία”, που εξασφαλίζει πολύ φθηνές διακοπές σε άτομα άνω των 60 ετών, ανεξαρτήτως του εισοδήματός τους. Μάλιστα, πάνω από 400 ηλικιωμένοι έχουν ήδη προσέλθει μέχρι στιγμής στα Κ.Ε.Π. της Νομαρχίας Λάρισας (στεγάζεται στο κτίριο της Νομαρχίας) κι έχουν εξασφαλίσει πολύ οικονομικές διακοπές σε όλη την Ελλάδα, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα προστατευόμενα μέλη τους.

Με δεδομένο όμως ότι ο αριθμός των εισιτηρίων που διατίθενται είναι περιορισμένος και το μεγαλύτερο μέρος αυτών έχει ήδη εξαντληθεί, καλούνται οι Λαρισαίοι δικαιούχοι να επισπεύσουν την έκδοση των εισιτηρίων τους και να προσέρχονται όσο το δυνατόν συντομότερα στα Κ.Ε.Π.

Πρέπει να επισημανθεί ότι το πρόγραμμα δεν αφορά σε συνταξιούχους ΙΚΑ και ΟΓΑ. Πιο συγκεκριμένα οι προϋποθέσεις συμμετοχής ορίζονται ως εξής:

Δικαιούχοι του Προγράμματος: Δικαιούχοι του Προγράμματος μαζί με τα προστατευόμενα μέλη τους , είναι όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό (60ο ) έτος της ηλικίας τους και άνω, είναι δε συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή λόγω αναπηρίας, ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Δε δικαιούνται Δελτίου Γ΄ Ηλικίας:
– Οι συνταξιούχοι δικαιούχοι προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας και της Αγροτικής Εστίας ( δηλαδή οι ασφαλισμένοι του Ο.Γ.Α.) ανεξάρτητα αν έκαναν χρήση η όχι του δικαιώματος τους για οποιονδήποτε λόγο.
– Όσοι πήραν Δελτία του Προγράμματος “Τουρισμός για όλους” του Ε.Ο.Τ. κατά το διάστημα 15-05-2007 έως 31-03-2008 εξαιρουμένου του Προγράμματος της Γ΄ Ηλικίας. ή συμμετείχαν στα Προγράμματα Εκδρομών ή Οκταήμερων διακοπών του Ε.Ο.Τ. του τρέχοντος έτους.

Ειδικές κατηγορίες δικαιούχων
Τα Aτομα με αναπηρία 67% και άνω που είναι συνταξιούχοι δικαιούνται δελτίο κάθε χρόνο για τους εαυτούς τους και τα προστατευόμενα μέλη, με την προϋπόθεση ότι δεν έκαναν ήδη χρήση του Προγράμματος καλοκαιρινού τουρισμού. Στην περίπτωση που είναι μεμονωμένα άτομα χωρίς δηλαδή οικογένεια η δεν υπάρχουν ενήλικα άτομα προστατευόμενα μέλη για να τους συνοδέψουν η τα ενήλικα άτομα της οικογένειας τους δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος μας δικαιούνται δελτίου για συνοδό.

Διάρκεια διακοπών
Μέχρι επτά (7) διανυκτερεύσεις, οι οποίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το χρόνο ισχύος του Προγράμματος, δηλαδή 31η Μαρτίου 2009.

Πρόσθετες παροχές δικαιούχων
Στους συνταξιούχους κύριους δικαιούχους του Προγράμματος , παρέχεται παράλληλα η δυνατότητα πραγματοποίησης μέχρι έξι (6) απλών λούσεων – έξι (6) εισιτήρια ελεύθερης εισόδου – σε εγκαταστάσεις Ιαματικών Πηγών όλης της χώρας , ανεξάρτητα αν οι επιχειρήσεις των εγκαταστάσεων αυτών στεγάζονται σε καταλύματα που συμμετέχουν ή όχι στο Πρόγραμμα.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά για όλους τους δικαιούχους
Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν Δελτία του Προγράμματος “Τουρισμός για όλους” Γ΄ Ηλικίας , θα πρέπει να προσκομίσουν στο ΚΕΠ της ΝΑ Λάρισας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής ταυτότητας
β) Φωτοαντίγραφα των βιβλιαρίων ασθενείας από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία του ασφαλισμένου και των προστατευομένων μελών του.
γ) Απόδειξη κράτησης μέσω Τράπεζας σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και αναγράφονται στο ενημερωτικό κατάλογο καταλυμάτων του Ε.Ο.Τ., για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το κατάλυμα συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Πρόσθετα δικαιολογητικά (κατά ειδική περίπτωση)
1. Οι συνταξιούχοι από έμμισθη εργασία χωρίς ασφάλεια Δημοσίου θα προσκομίζουν βεβαίωση του Ασφαλιστικού Φορέα, ότι δεν είναι δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας και δεν τους παρακρατούνται εισφορές για το σκοπό αυτό.
2. Για τα προστατευόμενα τέκνα λόγω σπουδών θα συνυποβάλλεται αντίγραφο πιστοποιητικού σπουδών ή φωτοαντίγραφο φοιτητικής ή σπουδαστικής ταυτότητας.
3. Τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο Απόφασης Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής από την οποία να προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας.

Επισημαίνεται οτι οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τα δικαιολογητικά σε φωτοαντίγραφα προσκομίζοντας όμως παράλληλα και τα πρωτότυπα για την απαραίτητη ταυτοποίηση.

Πληροφορίες – Διάθεση Δελτίων -Ενημερωτικών εντύπων
Τα Δελτία του Προγράμματος “Τουρισμός για όλους” Γ΄ Ηλικίας, θα διατίθενται από το Κ.Ε.Π. της ΝΑ Λάρισας καθημερινά εκτός αργιών, καθ΄όλη τη διάρκεια του Προγράμματος και μέχρις εξαντλήσεως των 950 δελτίων που θα διατεθούν ακόμη συνολικά για όλη την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ της Νομαρχίας Λάρισας (ισόγειο Νομαρχιακού Μεγάρου), καθώς και στα τηλέφωνα του ΚΕΠ της ΝΑ Λάρισας: 2413 506 224 -225 -356 -291, όπως επίσης και στο τετραψήφιο τηλεφωνικό κέντρο των ΚΕΠ όλης της χώρας 1564.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024