Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΤαξίδι στην αρχαία Ρώμη με το Google Earth
Δυνατότητα αξιοποίησης της υπηρεσίας Google Earth στον κλάδο του τουρισμού

Ταξίδι στην αρχαία Ρώμη με το Google Earth

Η Google ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του τρισδιάστατου layer Ancient Rome (αρχαία Ρώμη) στο Google Earth, δίνοντας την ευκαιρία σους χρήστες της εφαρμογής να εξερευνήσουν την αρχαία πόλη. Η συγκεκριμένη […]

Η Google ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του τρισδιάστατου layer Ancient Rome (αρχαία Ρώμη) στο<…> Google Earth, δίνοντας την ευκαιρία σους χρήστες της εφαρμογής να εξερευνήσουν την αρχαία πόλη. Η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί μία ιδιαίτερη ευκαιρία τουριστικής προβολής της Ρώμης και αποτελεί παράδειγμα των ευκαιριών που προσφέρει η υπηρεσία Google Earth στον κλάδο του τουρισμού.

Μέσα από το Google Earth, φοιτητές, δάσκαλοι, τουρίστες, καθώς και ιστορικοί έχουν τη δυνατότητα:
• Να δουν μία εικονική αναπαράσταση της πόλης, όπως ήταν το 320 Π.Χ, την εποχή στην οποία η πόλη βρίσκονταν στην κορυφή της ανάπτυξης της, όπου και αναδείχτηκε πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
• Να “πετάξουν” πάνω από την πόλη χρησιμοποιώντας το μοναδικό σύστημα πλοήγησης Google Earth.
• Nα εξερευνήσουν περισσότερα από 6700 ιστορικά κτίρια
• Να εστιάσουν στις λεπτομέρειες των εσωτερικών τμημάτων έντεκα αρχαίων κτιρίων, συμπεριλαμβανομένου και του Κολοσσαίου
• Να μάθουν για την Αρχαία Ρώμη μέσω πληροφοριών από ειδήμονες ιστορικούς

Το layer της τρισδιάστατης Αρχαίας Ρώμης είναι μία από τις πιο εκτενείς συλλογές κτιρίων, οι οποίες διατίθενται μέσω του Google Earth. Μέσω της Αρχαίας Ρώμης, οι χρήστες μπορούν να επισκεφτούν το Ρωμαϊκό Forum, να σταθούν στο κέντρο του Κολοσσαίου, να ανακαλύψουν τα βήματα των μονομάχων στο Ludus Magnus, να πετάξουν κάτω από την Αψίδα του Κωνσταντίνου. Το συγκεκριμένο project αναπτύχθηκε από την Google σε συνεργασία με την Past Perfect Productions και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, το Πανεπιστήμιο του Λος `Αντζελες και του Ερευνητικού Τμήματος Προηγμένης Τεχνολογίας Κλασικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024