Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ναυάγιο Sea Diamond

Νέα χαρτογράφηση της θαλάσσιας περιοχής της Σαντορίνης από την Υδρογραφική Υπηρεσία

Θοδωρής Κουμέλης - 18 Νοέμβριος 2008, 00:00

Σε συνέχεια ανακοίνωσης με ημερομηνία 2 Νοεμβρίου 2007 με την οποία δημοσιοποιήθηκαν τα<...>

ευρήματα νέας χαρτογράφησης από την εξειδικευμένη εταιρεία Akti Engineering στην περιοχή της πρόσκρουσης του κρουαζιεροπλοίου “Sea Diamond”, η Louis plc θα ήθελε να ενημερώσει σχετικά με τα εξής: 

Η Υδρογραφική Υπηρεσία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που αποτελεί τον αρμόδιο επίσημο κρατικό φορέα στην Ελλάδα, προέβη με τη σειρά της σε νέα χαρτογράφηση της περιοχής και το πόρισμα της επιβεβαιώνει πλήρως τα ευρήματα της Akti Engineering. Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν από την Υδρογραφική Υπηρεσία επιβεβαίωσαν ότι ο ύφαλος στον οποίο προσέκρουσε το “Sea Diamond” βρίσκεται 131 μέτρα από την ακτή και όχι μόνο 57 μέτρα, όπως εσφαλμένα αποτυπωνόταν στον επίσημο ναυτιλιακό χάρτη με τον οποίο ήταν εφοδιασμένα όλα τα πλοία. Σύμφωνα με τον ίδιο χάρτη, στο σημείο που έγινε η πρόσκρουση, το βάθος της θάλασσας παρουσιαζόταν να είναι 18 έως 22 μέτρα κι όχι 3,5 έως 5 μέτρα, όπως είναι στην πραγματικότητα. 

Τα παραπάνω επίσημα ευρήματα δικαιώνουν τις θέσεις που εδώ και ένα χρόνο η πλοιοκτήτρια του κρουαζιεροπλοίου προβάλλει, ότι δηλαδή με βάση τον τότε εν ισχύει επίσημο χάρτη, η πορεία που ακολουθούσε το “Sea Diamond” κατά την προσέγγισή του στο υποδειχθέν σημείο πρόσδεσης στη Σαντορίνη ήταν απόλυτα ασφαλής.

Η πλοιοκτήτρια και η διαχειρίστρια του “Sea Diamond” εκφράζουν την ικανοποίηση τους, καθότι η πλήρης επιβεβαίωση από την Υδρογραφική Υπηρεσία δικαιώνει επίσης τη θέση τους να υπερασπιστούν από την πρώτη κιόλας στιγμή τις ικανότητες, τα προσόντα και την εμπειρία του πλοιάρχου, των αξιωματικών, του πληρώματος, αλλά και της ελληνικής ναυτοσύνης εν γένει.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top