Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗλεκτρονικές κινήσεις για την προβολή της Αθήνας
Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών

Ηλεκτρονικές κινήσεις για την προβολή της Αθήνας

Δύο ενημερωτικά site, αναφορικά με τον συνεδριακό τουρισμό αλλά και τον τουρισμό αναψυχής, καθώς και μια on line καμπάνια με σκοπό την προβολή της Αθήνας, είναι ανάμεσα στις προωθητικές ενέργειες […]

Δύο ενημερωτικά site, αναφορικά με τον συνεδριακό τουρισμό αλλά και τον τουρισμό αναψυχής, καθώς και μια on line καμπάνια<...> με σκοπό την προβολή της Αθήνας, είναι ανάμεσα στις προωθητικές ενέργειες της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών, που ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας, στην εκπομπή Business & Travel στο οικονομικό κανάλι sbc.

Παράλληλα, ετοιμάζεται το πρόγραμμα μελών της ΕΤΟΑΑ, που σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα «θα περιλαμβάνει σοβαρούς επιχειρηματίες του κλάδου, όπως ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία αλλά και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών» και αναμένεται να ανακοινωθεί έως τα Χριστούγεννα.

Ταυτόχρονα, o Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΟΑΑ εμφανίστηκε απαισιόδοξος σχετικά με την έκβαση του διαγωνισμού για τη δημιουργία του συνεδριακού κέντρου της Αθήνας, ενώ τόνισε πως η έλλειψη του μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα ωστόσο υπάρχουν αρκετά μικρότερης χωρητικότητας και ποιοτικά συνεδριακά στην Αθήνα, τα οποία μάλιστα κατατάσσουν την πόλη στην 20άδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Τελειώνοντας, ο κ. Αρκουμανέας υπογράμμισε τον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει, στην ανάπτυξη του τουρισμού, το καμποτάζ που ισχύει στις κρουαζιέρες, επισημαίνοντας πως τουλάχιστον 500.000 περισσότεροι τουρίστες θα επισκέπτονταν ετησίως την πόλη εάν λυνόταν το εν λόγω ζήτημα.

Την ίδια στιγμή έλλειψη κανόνων και οράματος χαρακτηρίζει το ειδικό χωροταξικό νομοσχέδιο για τον τουρισμό, σύμφωνα με τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Εθνικό Συμβούλιο για τον τουρισμό, Ελισάβετ Χατζηνικολάου, στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής.

Όπως σημείωσε η κ. Χατζηνικολάου, θα πρέπει να προσδιορίζονται με σαφήνεια οι τουριστικές δραστηριότητες που επιτρέπονται ώστε να αποφευχθεί η υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την ίδια: «Πρέπει να προφυλάξουμε το φυσικό μας περιβάλλον που είναι ένας από τους κύριους τουριστικούς πόρους για τη χώρα μας».

Τέλος, η κ. Χατζηνικολάου εμφανίστηκε αρνητική, όσον αφορά την επιδότηση 5άστερων ξενοδοχείων σε κορεσμένες περιοχές. Όπως μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τη φετινή χρονιά, περιοχές όπως η Ρόδος και η Κρήτη, όπου υπήρξαν επιδοτήσεις και ανήκουν στις κορεσμένες περιοχές, κατέγραψαν μειώσεις στις αφίξεις».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024