Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών

Ηλεκτρονικές κινήσεις για την προβολή της Αθήνας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 Νοέμβριος 2008, 00:00

Δύο ενημερωτικά site, αναφορικά με τον συνεδριακό τουρισμό αλλά και τον τουρισμό αναψυχής, καθώς και μια on line καμπάνια<...>

με σκοπό την προβολή της Αθήνας, είναι ανάμεσα στις προωθητικές ενέργειες της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών, που ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας, στην εκπομπή Business & Travel στο οικονομικό κανάλι sbc.

Παράλληλα, ετοιμάζεται το πρόγραμμα μελών της ΕΤΟΑΑ, που σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα «θα περιλαμβάνει σοβαρούς επιχειρηματίες του κλάδου, όπως ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία αλλά και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών» και αναμένεται να ανακοινωθεί έως τα Χριστούγεννα.

Ταυτόχρονα, o Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΟΑΑ εμφανίστηκε απαισιόδοξος σχετικά με την έκβαση του διαγωνισμού για τη δημιουργία του συνεδριακού κέντρου της Αθήνας, ενώ τόνισε πως η έλλειψη του μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα ωστόσο υπάρχουν αρκετά μικρότερης χωρητικότητας και ποιοτικά συνεδριακά στην Αθήνα, τα οποία μάλιστα κατατάσσουν την πόλη στην 20άδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Τελειώνοντας, ο κ. Αρκουμανέας υπογράμμισε τον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει, στην ανάπτυξη του τουρισμού, το καμποτάζ που ισχύει στις κρουαζιέρες, επισημαίνοντας πως τουλάχιστον 500.000 περισσότεροι τουρίστες θα επισκέπτονταν ετησίως την πόλη εάν λυνόταν το εν λόγω ζήτημα.

Την ίδια στιγμή έλλειψη κανόνων και οράματος χαρακτηρίζει το ειδικό χωροταξικό νομοσχέδιο για τον τουρισμό, σύμφωνα με τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Εθνικό Συμβούλιο για τον τουρισμό, Ελισάβετ Χατζηνικολάου, στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής.

Όπως σημείωσε η κ. Χατζηνικολάου, θα πρέπει να προσδιορίζονται με σαφήνεια οι τουριστικές δραστηριότητες που επιτρέπονται ώστε να αποφευχθεί η υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την ίδια: «Πρέπει να προφυλάξουμε το φυσικό μας περιβάλλον που είναι ένας από τους κύριους τουριστικούς πόρους για τη χώρα μας».

Τέλος, η κ. Χατζηνικολάου εμφανίστηκε αρνητική, όσον αφορά την επιδότηση 5άστερων ξενοδοχείων σε κορεσμένες περιοχές. Όπως μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τη φετινή χρονιά, περιοχές όπως η Ρόδος και η Κρήτη, όπου υπήρξαν επιδοτήσεις και ανήκουν στις κορεσμένες περιοχές, κατέγραψαν μειώσεις στις αφίξεις».

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top