Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΤα Γραφεία Διασύνδεσης των ΤΕΙ παράγουν έργο και το παρουσιάζουν

Τα Γραφεία Διασύνδεσης των ΤΕΙ παράγουν έργο και το παρουσιάζουν

Η Οριζόντια Δράση (ΟΔ) των Γραφείων Διασύνδεσης των ελληνικών ΤΕΙ διοργανώνει διήμερο συνέδριο με θέμα Προβολή και Διάχυση των Αποτελεσμάτων της Οριζόντιας Δράσης των Γραφείων Διασύνδεσης των Ελληνικών Τ.Ε.Ι. το […]

Η Οριζόντια Δράση (ΟΔ) των Γραφείων Διασύνδεσης των ελληνικών ΤΕΙ διοργανώνει διήμερο συνέδριο με θέμα<...> Προβολή και Διάχυση των Αποτελεσμάτων της Οριζόντιας Δράσης των Γραφείων Διασύνδεσης των Ελληνικών Τ.Ε.Ι. το οποίο θα πραγματοποιηθεί στι 26-27 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο Athens Imperial Hotel, στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

Η Οριζόντια Δράση των Γραφείων Διασύνδεσης των ελληνικών ΤΕΙ είναι μία κοινή δράση όλων των Γραφείων Διασύνδεσης των ΤΕΙ της Ελλάδας που αποσκοπεί στην προώθηση, δικτύωση και προβολή των Γραφείων διασύνδεσης.

Στο διήμερο συνέδριο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της οριζόντιας δράσης και ειδικότερα: Η Συγκριτική μελέτη παρακολούθησης αποφοίτων.

Οι μελέτες παρακολούθησης αποφοίτων αποσκοπούν στη δημιουργία ενός συστήματος παρακολούθησης της πορείας των αποφοίτων από την ορκωμοσία τους και σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους δραστηριοποίησης (professional monitoring or career path).

Η μελέτη αυτή αποσκοπεί στη διεξαγωγή συμπερασμάτων για την πορεία των αποφοίτων των ελληνικών Τ.Ε.Ι. ανά κλάδο, καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, καθώς και στη συγκριτική ανάλυση των αποτελεσμάτων ανά επιστημονικό κλάδο.

Η Μελέτη ανάπτυξης ηλεκτρονικού περιοδικού

Αντικείμενο της δράσης αυτής είναι η εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού περιοδικού και μιας βάσης δεδομένων για την προβολή (και την επαγγελματική αποκατάσταση) των αποφοίτων σπουδαστών των ΤΕΙ στην αγορά εργασίας, μέσα από την ηλεκτρονική δημοσίευση των πτυχιακών εργασιών τους. Επίκεντρο αυτής της δραστηριότητας είναι οι πτυχιακές εργασίες που εκπονούνται από κάθε σπουδαστή στο τέλος των σπουδών του.

Η Συγκεντρωτική – Συγκριτική μελέτη Οδηγών Επαγγελμάτων

Η μελέτη περιλαμβάνει τη συλλογή των ήδη εκπονηθέντων οδηγών από τα ΓΔ των ΤΕΙ, το συνολικό σχεδιασμό της δομής της μελέτης, την αναζήτηση κοινών χαρακτηριστικών ανά επάγγελμα, την εύρεση των κωδικοποιημένων κατατάξεων των επαγγελμάτων των ΤΕΙ, την εισαγωγή και ανάλυση των δεδομένων ανά κύριο χαρακτηριστικό κάθε επαγγέλματος και την κατάρτιση – επεξεργασία συγκριτικού πίνακα των υπαρχόντων οδηγών επαγγελμάτων.

Ο Σχεδιασμός και ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Η ύπαρξη πληροφοριακού συστήματος είναι απαραίτητη σε ένα Γραφείο Διασύνδεσης προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. Το πληροφοριακό σύστημα απαρτίζεται από τα παρακάτω υποσυστήματα:

  • Υποσύστημα καταγραφής της ταυτότητας – δυναμικότητας των επιχειρήσεων
  • Υποσύστημα ταυτότητα απόφοιτου – προσόντα αποφοίτου
  • Αναζητήσεις πληροφοριών από τα παραπάνω υποσυστήματα (κενές θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις, τοποθέτηση αποφοίτων σε επιχειρήσεις, ζητούμενες θέσεις, αιτήσεις εργασίας, διαθέσιμο δυναμικό αποφοίτων, δυνατότητα απασχόλησης)
  • Υποσύστημα παρακολούθησης της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των αποφοίτων

Η Οριζόντια Δράση (Ο.Δ.) των Γραφείων Διασύνδεσης (Γ.Δ.) των ΤΕΙ χρηματοδοτήθηκε για πρώτη φορά στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ) από το Β’ ΚΠΣ μέσω του ΥπΕΠΘ. Στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ η ΟΔ χρηματοδοτήθηκε από το ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024