Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυγκρότηση Ειδικής Μικτής Επιτροπής για το συνεδριακό τουρισμό
Η δράση της μεικτής επιτροπής θα έχει ως σημείο αναφοράς Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Συγκρότηση Ειδικής Μικτής Επιτροπής για το συνεδριακό τουρισμό

Σταθερά προσηλωμένος στην ανάγκη ενίσχυσης των προϊόντων εναλλακτικού τουρισμού στη βάση εμπλουτισμού του εγχώριου τουριστικού προϊόντος παραμένει ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος. Με στοχευμένες δράσεις και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες…

Σταθερά προσηλωμένος στην ανάγκη ενίσχυσης των προϊόντων εναλλακτικού τουρισμού στη βάση εμπλουτισμού του<...> εγχώριου τουριστικού προϊόντος παραμένει ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος. Με στοχευμένες δράσεις και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, δρομολογείται η προώθηση της εξειδικευμένης πλατφόρμας του ελληνικού τουρισμού σε παραδοσιακές και νέες αναδυόμενες τουριστικές αγορές.

Κοινή εκτίμηση όλων των παραγόντων του τουριστικού κλάδου είναι ότι το μοντέλο ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού χρήζει ακόμα μεγαλύτερης προβολής μέσα από τη συνεργασία της πολιτείας, θεσμικών παραγόντων του τουριστικού χώρου και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το πρώτο βήμα έγινε πρόσφατα με τη συγκρότηση ειδικής μεικτής επιτροπής για την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού, την οποία επικύρωσε με την υπογραφή του ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Σκοπός της επιτροπής είναι:

  • η οργάνωση μίας στενότερης συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων φορέων για την καταγραφή των υφιστάμενων συνεδριακών κέντρων και την ταχύτερη βελτίωση των υποδομών,
  • την αποτελεσματική χρήση αναξιοποίητων -μέχρι πρότινος- εγκαταστάσεων για τη διενέργεια συνεδρίων διεθνούς εμβέλειας
  • και την εμπέδωση στη συνείδηση της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς της εικόνας της Ελλάδας ως προορισμό συνεδριακού τουρισμού μέσω της ενεργότερης συμμετοχής της χώρας μας σε εξειδικευμένες τουριστικές εκθέσεις και προγράμματα διαφημιστικής προβολής στο εξωτερικό.

Η δράση της μεικτής επιτροπής για το συνεδριακό τουρισμό θα έχει ως σημείο αναφορά τις δύο μεγάλες πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα ανάδειξής τους ως city break προορισμούς ανά την Ελλάδα. Η απόφαση για τη σύστασή της συνυπογράφηκε από όλα τα μέλη της επιτροπής, η οποία συγκροτείται υπό τον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Αθανάσιο Οικονόμου, με μέλη τους/τις κ.κ. Ντίνο Αστρά και Παναγιώτη Ποδηματά (πρόεδρο και αντιπρόεδρο της HAPCO), Γιώργο Αγγελή (διευθυντή του Athens CΒ), Παναγιώτη Αρκουμανέα (διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρίας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών), Βασίλειο Μπρόβα (πρόεδρο του Thessaloniki CVB), Μαριάννα Τσουλιά (γενική διευθύντρια του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης), Λεωνίδα Αντωνόπουλο (διευθυντή Τουριστικής Πολιτικής ΥΠ.Τ.ΑΝ.), Βασιλική Παπασάββα (σύμβουλο του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης), Σοφία Λαζαρίδου (προϊσταμένη της Δ/νσης Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης του ΕΟΤ) και Μαρία Μάρακα-Ρωμανού (προϊσταμένη της Δ/νσης Μελετών και Επενδύσεων του ΕΟΤ).

Χαιρετίζοντας την απόφαση για τη σύσταση ειδικής μεικτής επιτροπής για το συνεδριακό τουρισμό, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης μίλησε για “ακόμα μία ενέργεια που επιβεβαιώνει τη συναντίληψη της πολιτείας, των θεσμικών παραγόντων του τουριστικού χώρου και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάγκη διεύρυνσης, εμπλουτισμού και εξειδίκευσης του τουριστικού μας προϊόντος. Ο συνεδριακός τουρισμός είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό προϊόν για τον ελληνικό τουρισμό τόσο ως προς την παραγωγή εισοδήματος για την ελληνική οικονομία όσο και την προσέλκυση ποιοτικών επισκεπτών υψηλού επιπέδου που εν συνεχεία θα λειτουργήσουν ως πρεσβευτές της πατρίδας μας στο εξωτερικό. Σε κάθε περίπτωση, η ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού περνάει μέσα από τη συνεργασία και τη συνένωση δυνάμεων όλων των εμπλεκόμενων στο τουριστικό προϊόν φορέων. Αυτό επιβεβαιώνεται και μέσα από τη σύσταση της μεικτής ειδικής επιτροπής για το συνεδριακό τουρισμό που διασφαλίζει πλέον με συνεταγμένο τρόπο την παρουσία της Ελλάδας σε όλες τις μεγάλες συνεδριακές τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, αρχής γενομένης από τη Βαρκελώνη στις 2 έως 4 Δεκεμβρίου”.

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής που έλαβε χώρα την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, παρόντες ήταν και οι πρόεδροι της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής και Θεσσαλονίκης κ.κ. Γιώργος Τσακίρης και Αριστοτέλης Θωμόπουλος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024