Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠρόγραμμα ανάδειξης και προστασίας του Yγρότοπου της Βραυρώνας
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Πρόγραμμα ανάδειξης και προστασίας του Yγρότοπου της Βραυρώνας

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ανακοινώνουν την έναρξη του προγράμματος για την ανάδειξη και την προστασία του υγρότοπου της Βραυρώνας. Το πρόγραμμα, η 1η φάση του […]

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ανακοινώνουν την<...> έναρξη του προγράμματος για την ανάδειξη και την προστασία του υγρότοπου της Βραυρώνας. Το πρόγραμμα, η 1η φάση του οποίου έχει προϋπολογισμό 40.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και υλοποιείται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με την ιδιαίτερη συμβολή του Δήμου Μαρκοπούλου. H πρωτοβουλία περιλαμβάνει τον καθαρισμό της περιοχής, τη διαμόρφωση μονοπατιών, τη σήμανση και τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού και προγραμμάτων. Το πρόγραμμα εγκαινιάζεται με πρώτη δράση τον εθελοντικό καθαρισμό του υγρότοπου, την Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου.

Ο υγρότοπος της Βραυρώνας συνδυάζει μοναδικά το τοπίο και τα σπάνια πουλιά, ζώα και φυτά με ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, το Ιερό της Αρτέμιδος, ενώ έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Natura 2000. Στην ευρύτερη περιοχή της Βραυρώνας έχουν παρατηρηθεί 175 είδη πουλιών, ενώ απαντώνται σπάνια είδη φυτών και ζώων καθώς και αξιόλογοι οικότοποι.

Ωστόσο, παρά την περιβαλλοντική, αλλά και ιστορική αξία της, η περιοχή υποβαθμίζεται από την παρουσία μεγάλων όγκων σκουπιδιών, παράνομου κυνηγιού, πρόσβασης οχημάτων κ.λπ. Η συνεργασία της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών έχει ως στόχο μέσα από σειρά παρεμβάσεων τη διατήρηση αυτής της μοναδικής περιοχής που συνδυάζει έναν εξαιρετικό υγρότοπο και έναν πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024