Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Πρόγραμμα ανάδειξης και προστασίας του Yγρότοπου της Βραυρώνας

Θοδωρής Κουμέλης - 26 Νοέμβριος 2008, 00:00

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ανακοινώνουν την<...>

έναρξη του προγράμματος για την ανάδειξη και την προστασία του υγρότοπου της Βραυρώνας. Το πρόγραμμα, η 1η φάση του οποίου έχει προϋπολογισμό 40.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και υλοποιείται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με την ιδιαίτερη συμβολή του Δήμου Μαρκοπούλου. H πρωτοβουλία περιλαμβάνει τον καθαρισμό της περιοχής, τη διαμόρφωση μονοπατιών, τη σήμανση και τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού και προγραμμάτων. Το πρόγραμμα εγκαινιάζεται με πρώτη δράση τον εθελοντικό καθαρισμό του υγρότοπου, την Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου.

Ο υγρότοπος της Βραυρώνας συνδυάζει μοναδικά το τοπίο και τα σπάνια πουλιά, ζώα και φυτά με ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, το Ιερό της Αρτέμιδος, ενώ έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Natura 2000. Στην ευρύτερη περιοχή της Βραυρώνας έχουν παρατηρηθεί 175 είδη πουλιών, ενώ απαντώνται σπάνια είδη φυτών και ζώων καθώς και αξιόλογοι οικότοποι.

Ωστόσο, παρά την περιβαλλοντική, αλλά και ιστορική αξία της, η περιοχή υποβαθμίζεται από την παρουσία μεγάλων όγκων σκουπιδιών, παράνομου κυνηγιού, πρόσβασης οχημάτων κ.λπ. Η συνεργασία της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών έχει ως στόχο μέσα από σειρά παρεμβάσεων τη διατήρηση αυτής της μοναδικής περιοχής που συνδυάζει έναν εξαιρετικό υγρότοπο και έναν πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top