Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣε κλοιό το αεροδρόμιο της Μπανγκόκ
Εκατοντάδες κουρασμένοι ταξιδιώτες απομακρύνθηκαν από τη ζώνη των αφίξεων

Σε κλοιό το αεροδρόμιο της Μπανγκόκ

Οι αρχές της Ταϊλάνδης απομάκρυναν χθες τους επιβάτες που βρέθηκαν αποκλεισμένοι από χθες στο διεθνές αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, εξαιτίας των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Λίγο πριν τις […]

Οι αρχές της Ταϊλάνδης απομάκρυναν χθες τους επιβάτες που βρέθηκαν αποκλεισμένοι από χθες στο διεθνές αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, εξαιτίας των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, μετέδωσε<…> ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Λίγο πριν τις 13:00 τοπική ώρα εκατοντάδες κουρασμένοι ταξιδιώτες απομακρύνθηκαν από τη ζώνη των αφίξεων του αεροδρομίου Σουβαρναμπούμι και επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία, προσθέτει η ίδια πηγή. Περισσότεροι από 3.000 επιβάτες αποκλείστηκαν χθες στο αεροδρόμιο, ανάμεσά τους και πολλοί ξένοι τουρίστες.

Οι διαδηλωτές της Λαϊκής Συμμαχίας για την Δημοκρατία της αντιπολίτευσης “δέχτηκαν να αφήσουν την εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο (ΑΟΤ) και την αεροπορική εταιρία Thai Airways να απομακρύνει τους 3.000 επιβάτες και να τους μεταφέρει στην πόλη”, δήλωσε εκπρόσωπος της ΑΟΤ. “Η ΑΟΤ θα διαθέσει 15 λεωφορεία για τους επιβάτες και η Thai Airways θα αναλάβει τη διαμονή τους στην πόλη”, προσέθεσε.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περεμποδίσουν την προσγείωση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, ενώ ένας εκ των επικεφαλής των αντικυβερνητικών διαδηλωτών έθεσε ως προϋπόθεση για κάθε διαπραγμάτευση με στόχο την αποχώρησή τους από το αεροδρόμιο την παραίτηση του πρωθυπουργού. “Ορος μας είναι να παραιτηθεί πρώτα ο πρωθυπουργός (Σομτσάι Βονγκσαβάτ) και ύστερα θα αρχίσουμε διαπραγματεύσεις”, δήλωσε ο Πιμπχοπ Ντονγκτσάι, ένας εκ των επικεφαλής των χιλιάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών που έχουν καταλάβει σπό χθες το αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι. “Ο Σομτσάι πρέπει να φύγει και η απόφασή μας για αποχώρηση από το αεροδρόμιο θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων”, τόνισε ο Ντονγκτσάι.

Στο μεταξύ, ο ηγέτης μιας παράταξης προσκείμενης στην κυβέρνηση κάλεσε τους υποστηρικτές της να κάνουν πορεία σήμερα στην Μπανγκόκ. “Θα δώσω μια συνέντευξη Τύπου για να καλέσω το λαό μας να βγει στους δρόμους και να διακηρύξει ότι τασσόμαστε εναντίον ενός πραξικοπήματος”, δήλωσε ο Τζάτουπορν Πρόμπαν, στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Το κάλεσμα του Ταϊλανδού πολιτικού αυξάνει τις πιθανότητες να ξεσπάσουν νέες ταραχές ανάμεσα σε οπαδούς της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, που διεξάγει τις τελευταίες ημέρες εντατικές προσπάθειες να ανατρέψει την κυβέρνηση -σήμερα κατέλαβε το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της χώρας, ενώ χθες είχε αποκλείσει τη βουλή.

Οι δύο κυριότερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες της Ταϊβάν ακύρωσαν σήμερα συνολικά επτά πτήσεις από και προς την Μπανγκόγκ. Οι Κινεζικές Αερογραμμές ακύρωσαν τέσσερις πτήσεις, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν πρόβλημα 1.300 επιβάτες, ενώ η αεροπορική εταιρία Eva Airways ακύρωσε τρεις, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιρειών. Αλλά και οι Αερογραμμές των Φιλιππίνων ακύρωσαν την πρώτη πρωινή τους πτήση. Οι αρχές των Φιλιππίνων εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία καλώντας τους πολίτες τους να μην επισκέπτονται την Μπανγκόγκ. Και στη Ρωσία, το υπουργείο Εξωτερικών συνέστησε στους Ρώσους πολίτες να αποφύγουν να ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη, μέχρις ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση στην Μπανγκόκ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024