Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Καταγγελίες καταναλωτών

Επιστολή του ΚΕ.Π.ΚΑ. στον Α. Σπηλιωτόπουλο για χριστουγενιάτικα "πακέτα"

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 November 2008, 00:00

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών απέστειλε χθες την παρακάτω επιστολή, στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης,<...>

κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο, την οποία κοινοποίησε στον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Χρήστο Φώλια, τον υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Γεώργιο Βλάχο, το γενικό γραμματέα Καταναλωτή, κ. Ιωάννη Οικονόμου και στο Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

”Κύριε Υπουργέ,

Έπειτα, από καταγγελίες καταναλωτών στο ΚΕ.Π.ΚΑ., διενεργήσαμε μια γρήγορη έρευνα, μέσω διαδικτύου, σε ιστοσελίδες διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών, ενόψει των Χριστουγέννων. Παρατηρήσαμε ότι οι τιμές, που αναφέρονται, δεν είναι οι τελικές τιμές καταναλωτή. Οι περισσότερες δεν περιλαμβάνουν φόρους αεροδρομίων, ή επίναυλο καυσίμων.

Θεωρούμε ότι η πρακτική αυτή των τουριστικών πρακτόρων παραπλανεί τους καταναλωτές και θέτει, υπό αμφισβήτηση, το δικαίωμά μας, στην πλήρη πληροφόρηση. Είναι αδιανόητο, ένα μήνα, πριν την αναχώρηση, να μη γνωρίζει ο διοργανωτής του οργανωμένου ταξιδιού τους φόρους αεροδρομίου και να χρησιμοποιεί αστερίσκους και `ψιλά γράμματα`, για να αποφύγει την υποχρέωση της σαφούς και πλήρους πληροφόρησης του καταναλωτή. Επίσης, είναι αδιανόητο να συμπεριλαμβάνεται στην τιμή, το εισιτήριο, χωρίς επίναυλο καυσίμων. Εκτός και αν η πρακτική αυτή υποκρύπτει προσπάθεια δελεασμού των καταναλωτών, με χαμηλότερες τιμές.

Παρακαλούμε, για άμεσες ενέργειες αρμοδιότητά σας, με παράλληλη ενημέρωσή μας”.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. επισημαίνει στους καταναλωτές, να είναι, ιδιαίτερα, προσεκτικοί. Πρέπει να απαιτούν να γνωρίζουν την τελική τιμή, που θα πληρώσουν, ενώ συμβουλεύει να αποφεύγονται οι διοργανωτές ταξιδιών, που δίνουν μισή ή λάθος πληροφόρηση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top