Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχεία“Ουρανός & Θάλασσα” στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport
Έκθεση έργων τέχνης

“Ουρανός & Θάλασσα” στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport

Στους χώρους του πολυτελούς ξενοδοχείου Sofitel Athens Airport εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008 η έκθεση έργων τέχνης των καλλιτεχνών Μελίνα Έλενα Στυλιανού, Μύρτα Αργύρη και Γιώργο Μπουλασίδη, με τίτλο […]

Στους χώρους του πολυτελούς ξενοδοχείου Sofitel Athens Airport εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 28<...> Νοεμβρίου 2008 η έκθεση έργων τέχνης των καλλιτεχνών Μελίνα Έλενα Στυλιανού, Μύρτα Αργύρη και Γιώργο Μπουλασίδη, με τίτλο “Ουρανός & Θάλασσα”. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μία σειρά από μοναδικά έργα τριών ταλαντούχων καλλιτεχνών, δύο ζωγράφων και ενός φωτογράφου.

Η Μελίνα Έλενα Στυλιανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γερμανία όπου και σπούδασε Οικονομικά. Το 1994 μετακομίζει στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στον χώρο των διεθνών συνεργασιών, της επικοινωνίας και της οργάνωσης εκδηλώσεων. Η καλλιτεχνική φλέβα, την οποία κληρονόμησε τόσο από την πλευρά της Γερμανίδας μητέρας όσο και του Έλληνα πατέρα της φαίνεται πρώτα στην ηλικία των οκτώ ετών, όταν παρακολουθεί μαθήματα στην σχολή ζωγραφικής της ονομαστής Sammlung Ludwig (Συλλογής Λούντβιγκ). Τη ζωγραφική ακολουθούν αργότερα η ενασχόληση με τη χειροτεχνία και τη διαμόρφωση εσωτερικών χώρων. Σήμερα η δημιουργική κλίση εκδηλώνεται στον συνδιασμό αυτών των τριών αλληλοσυμπληρούμενων προσεγγίσεων. Συχνά χρησιμοποιεί οικεία ή λιγότερο οικεία αντικείμενα της καθημερινής ζωής μέσα από ένα προσωπικό πρίσμα χρωμάτων και σχήματος. ‘Ετσι οι πίνακες της αποκτούν μία ιδιαίτερη αισθητική. Πέραν των έργων ελεύθερης έμπνευσης, αναλαμβάνει ειδικές παραγγελίες και δημιουργεί με αφετηρία τις προσωπικές προτιμήσεις όσων επιθημούν να προσθέσουν μία ιδιαίτερη πινελιά στον χώρο τους.

Η Μύρτα Μπόρας-Αργύρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κούβα, έζησε και σπούδασε στις ΗΠΑ, αλλά έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην Ελλάδα, όπου, μαγεμένη από τις αρχαίες τεχνικές μεθόδους κεριού και χρωστικών ουσιών στο ύφασμα, ανέπτυξε ένα πάθος για τα “Μπατίκ”. Ως αυτοδίδακτη ζωγράφος στην προσπάθεια της να αποδώσει το “χρώμα” της Μεσογείου στα έργα της, πειραματίστηκε με τις διάφορες τεχνικές μέχρι που ειδικεύτηκε στην περίπλοκη μορφή αυτής της τέχνης χωρίς τους περιορισμούς από την τεχνική του “Μπατίκ”. Οι τολμηρές εκφράσεις, τα ζωηρά χρώματα και, η ειδικότητα της να απεικονίσει το διασκορπισμένο ή το εκρηκτικό φως στα έργα της, μετατρέπουν συνηθισμένα θέματα σε φωτεινές εικόνες. Πολλά από τα έργα της κοσμούν σπίτια σε Αθήνα, Νέα Υόρκη, Miami και Palm Beach. Παράλληλα με τα “Μπατίκ” και τη ζωγραφική σε μετάξι, κοσμεί με μοναδικά έργα τα ρούχα ενός φημισμένου στο Miami σχεδιαστή μόδας.

Ο Γιώργος Μπουλασίδης γεννήθηκε στην Αθήνα μόλις το 1970. Η ενασχόλησή του με την φωτογραφία άρχισε όταν ήταν 16 ετών. Θεωρεί ότι στάθηκε τυχερός όταν επέλεξε να σπουδάσει στη φωτογραφική σχολή του Πλάτωνα Ριβέλλη. Εκεί μυήθηκε στην αίσθηση της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και άλλαξε εντελώς ην οπτική του γωνία. Συνέχισε με σεμινάρια ζωγραφικής, κολάζ, γλυπτικής, ιστορία της τέχνης και ψυχολογίας της εικόνας. Στην φωτογραφική διαδρομή του, πέρασε από την έγχρωμη στην ασπρόμαυρη εκτυπώσιμη φωτογραφία και μετά σε slides, ψάχνοντας το προσωπικό του μονοπάτι, που τον οδήγησε τελικά στην ψηφιακή φωτογραφία. Την άνοιξη του 2000 συμμετέχει σε ομαδική έκθεση στην Αθήνα με το “Φωτογραφικό Κύκλο”. Πέντε χρόνια αργότερα παρουσιάζει έργα του στην Photovision 2005. Από το 2007 λειτουργεί προσωπική ιστοσελίδα με θεματικές ενότητες ορισμένων χαρακτηριστικών για το ύφος των φωτογραφιών στη διεύθυνση www.gio-ikon.gr.

Η διεύθυνση του Sofitel Athens Airport δήλωσε πολύ ικανοποιημένη που φιλοξενεί στους χώρους του ξενοδοχείου την έκθεση “Ουρανός & Θάλασσα” και ανανέωσε το ραντεβού με τους πελάτες του και το φιλότεχνο κοινό για την επόμενη έκθεση τέχνης. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 30 Ιανουαρίου 2009 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό από Δευτέρα ως Κυριακή, όλο το 24ωρο. Τα έργα τέχνης θα είναι διαθέσιμα προς πώληση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024