Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αποχωρούν σταδιακά οι διαδηλωτές

Από αύριο ξανά σε λειτουργία το αεροδρόμιο της Μπανγκόκ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Δεκέμβριος 2008, 00:00

Το διεθνές αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, Σουβαρναμπούμι, θα λειτουργήσει κανονικά από αύριο <...>

, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματούχους. Σήμερα, οι διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει τα δύο κυριότερα αεροδρόμια της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης άρχισαν σταδιακά να αποχωρούν.

Ήδη, η πρώτη προσγείωση στο αεροδρόμιο πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί και ήταν ενός αεροσκάφους της Thai Airways, που μετέφερε 305 επιβάτες από τη νήσο Πουκέτ. Οι αρχές εκτιμούν, πάντως, ότι θα χρειαστεί ακόμη δύο 24ωρα έως ότου να επαναλειτουργήσει πλήρως το διεθνές αεροδρόμιο. Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες περιμένουν με αγωνία την ώρα της επιστροφής στις χώρες τους, καθώς βρίσκονται αποκλεισμένοι στην Ταϊλάνδη για σχεδόν 10 ημέρες.

Περίπου 2.000 διαδηλωτές, ντυμένοι στα κίτρινα -σε μια ένδειξη της αφοσίωσής τους στο βασιλιά της χώρας-, άρχισαν να εγκαταλείπουν τα μπλόκα γύρω από το αεροδρόμιο, να συγκεντρώνουν τα υπάρχοντά τους και να επιστρέφουν στα σπίτια τους. Η Λαϊκή Συμμαχία για την Δημοκρατία συγκρότησε ομάδες καθαριότητας, οι οποίες έσπευσαν να αφαιρέσουν τα μπλόκα και τα σκουπίδια των καταληψιών.

Η κατάληψη του διεθνούς αεροδρομίου Σουβαρναμπούμι και του Ντον Μουάνγκ, του δεύτερου αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης που πλέον εξυπηρετεί εσωτερικές πτήσεις, παρέλυσε την τουριστική και την εξαγωγική βιομηχανία της χώρας επί μία εβδομάδα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top