Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑπεργία διαρκείας για πέντε ακτοπλοϊκές εταιρείες
Οι ναυτικοί διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και τα αναδρομικά του 2008

Απεργία διαρκείας για πέντε ακτοπλοϊκές εταιρείες

Σε επ`αόριστον απεργία προχώρησαν από χθες οι ναυτικοί δέκα πλοίων, που ανήκουν σε πέντε ακτοπλοϊκές εταιρείες, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και τα αναδρομικά του 2008. Η κινητοποίηση αναμένεται να δημιουργήσει […]

Σε επ`αόριστον απεργία προχώρησαν από χθες οι ναυτικοί δέκα πλοίων, που ανήκουν σε πέντε ακτοπλοϊκές εταιρείες,<...> διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και τα αναδρομικά του 2008. Η κινητοποίηση αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση πολλών νησιών.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε να κατέλθει σε κινητοποιήσεις διαρκείας διότι, παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις και προτροπές της προς τις εν λόγω εταιρείες να προχωρήσουν στη διευθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεών τους απέναντι στους ναυτικούς τους ως σήμερα δεν έγινε τίποτε.

Οι κινητοποιήσεις της ΠΝΟ αφορούν τα πλοία:
– “Κρήτη 1” και “Κρήτη 2”, “Λατώ”, “Ελυρος” και “Πρέβελη” της ΑΝΕΚ
– “Sardinia Vera” της Κallisti Ferries
– “Σαμοθράκη”, “Σάος 2” και “Παναγία Σουμελά” της ΣΑΟΣ
– “Μυτιλήνη”, “Αίολος 1” και “Αίολος 2” της ΝΕΛ
– “Νταλιάνα”, “Μαρίνα”, “Μιλένα” και “Ρομίλντα” της GΑ Ferries.

Από τα παραπάνω πλοία αυτή τη χρονική στιγμή δεν ταξιδεύουν λόγω ετήσιων επιθεωρήσεων τα πλοία “Λατώ”, “Σάος 2”, “Παναγία Σουμελά”, “Αίολος 1” και “Αίολος 2”. Τα υπόλοιπα εκτελούσαν κανονικά δρομολόγια, συνδέοντας τον Πειραιά με ένα ευρύ δίκτυο προσεγγίσεων σε πολλά νησιά, τα οποία τώρα θα μείνουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Θ. Ρετζεπέρης ανέλαβε χθες πρωτοβουλία και με επιστολή του καλεί τις παραπάνω εταιρείες, αλλά και την Ενωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας να συστήσει στις εταιρείες-μέλη της να προχωρήσουν άμεσα στην πληρωμή των ναυτικών τους ώστε να αποτραπούν οι κινητοποιήσεις εξαιτίας των οποίων πολλά νησιά του Αιγαίου θα μείνουν χωρίς πλοίο σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή.

Σημειώνεται ότι οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των ναυτικών που απασχολούνται στην ακτοπλοΐα υπεγράφησαν μόλις τον περασμένο Αύγουστο, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να έχουν περιθώριο να εξοφλήσουν τα αναδρομικά προς τους ναυτικούς ως το τέλος τους έτους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024