Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣημαντικό παγκόσμιο συνέδριο στην Αθήνα
Global Forum for Media Development

Σημαντικό παγκόσμιο συνέδριο στην Αθήνα

Ο Δήμος Αθηναίων και η Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών (ΕΤΟΑΑ), φιλοξενούν στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο του Global Forum for Media Development, από τις 7 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2008. Το Global Forum for Media Development, αποτελεί ένα δίκτυο…

Ο Δήμος Αθηναίων και η Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών (ΕΤΟΑΑ), φιλοξενούν στην<...> Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο του Global Forum for Media Development, από τις 7 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2008. Το Global Forum for Media Development, αποτελεί ένα δίκτυο 500 περίπου Μη – Κυβερνητικών Οργανώσεων, στήριξης των επαγγελματιών των ΜΜΕ, δραστηριοποιείται σε περίπου 100 χώρες στην Ασία, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Ευρασία και την Αμερική, και στηρίζει την ανάπτυξη της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ σε τοπικό, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Περισσότεροι από 500 σημαντικοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ από 100 περίπου χώρες έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στο 2ο Global Forum for Media Development, για να συζητήσουν κοινές στρατηγικές ανάπτυξης των ΜΜΕ και για να διασφαλίσουν ότι τα ελεύθερα, ανεξάρτητα και πολυφωνικά ΜΜΕ βρίσκονται στο επίκεντρο των αναπτυξιακών προγραμμάτων. Στόχος του Global Forum for Media Development είναι η δικτύωση και η συνεχής εδραίωση του, διαμέσου της συνεργασίας, της ουσιαστικής ανταλλαγής, του επαγγελματισμού και της μεταφοράς τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών. Βασικός στόχος του GFMD είναι να διασφαλίσει ότι οι οργανισμοί υποβοήθησης των ΜΜΕ, από την Ασία, την Αφρική, τη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική, καθώς και τη Λατ, Αμερική, εμπλέκονται πλήρως στη συζήτηση για τη στρατηγική ανάπτυξης των ΜΜΕ, προσδιορίζοντας τους αντικειμενικούς στόχους και αναλύοντας την επιρροή των προγραμμάτων για την υποβοήθηση των ΜΜΕ.

Εξέχοντες ομιλητές, όπως ο βραβευμένος με Nobel, Orhan Pamuk, έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν στο συνέδριο καθώς επίσης υψηλόβαθμα στελέχη από τον ΟΗΕ, την UNESCO, την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους διακυβερνητικούς θεσμούς και οργανισμούς. Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, υψηλόβαθμα στελέχη ΜΜΕ, καθώς και σημαίνοντες εκπρόσωποι από μια πληθώρα οργανισμών ανάπτυξης των ΜΜΕ, θα παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των ανεξάρτητων ΜΜΕ και των αναπτυξιακών στόχων τους.

Η διοργάνωση της Αθήνας έρχεται σε συνέχεια της πρώτης διεθνούς συνάντησης των διεθνών οργανώσεων δημοσιογράφων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμάν της Ιορδανίας, τον Οκτώβριο 2005 και συμμετείχαν περισσότεροι από 400 προσκεκλημένοι, οι οποίοι κατέληξαν σε μια σειρά αρχών, που αποτελεί σήμερα τη βάση των εργασιών του GFMD.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024