Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τρεις φυσικές ιαματικές υδροθεραπευτικές πηγές

Ιαματικός τουρισμός στις Σέρρες

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Δεκέμβριος 2008, 00:00

Τις τρεις φυσικές ιαματικές υδροθεραπευτικές πηγές, που διαθέτει ο νομός Σερρών, με γνωστότερη αυτή των Θερμών<...>

Νιγρίτας, παρουσιάζει η εφημερίδα Agrenda. Στο νομό Σερρών υπάρχουν τρεις φυσικές ιαματικές υδροθεραπευτικές πηγές (η ιαματική Πηγή Σιδηροκάστρου, τα Λουτρά Θερμών Νιγρίτας και η ιαματική πηγή του Αγκίστρου) με θεραπευτικές ενδείξεις για ρευματοπάθειες και αρθροπάθειες, αρθρίτιδες, δερματοπάθειες, γυναικολογικές παθήσεις, σπονδυλοαρθρίτιδες, δισκοπάθειες, μυαλγίες, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες και γενικές παθήσεις των αρθρώσεων.

Ιαματική πηγή Σιδηροκάστρου
Σε απόσταση 20 χλμ. από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα βρίσκεται το Σιδηρόκαστρο ή Δεμίρ Ισάρ (Σιδερένιο Κάστρο), που έχει πάρει το όνομά του από το ιστορικό κάστρο της πόλης. Βόρεια από την πόλη του Σιδηροκάστρου, στο 6ο χλμ. της Εθνικής Οδού Σιδηροκάστρου-Προμαχώνα, βρίσκεται η Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών Σιδηροκάστρου με το ξενοδοχείο “Πηγή”.

Ιαματική πηγή Αγκίστρου Σερρών - Χαμάμ
Λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και σε απόσταση 125 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται το ακριτικό χωριό Aγκιστρο. Στο Aγκιστρο πηγάζουν τα ιαματικά νερά του χωριού με το Βυζαντινό λουτρό, που χρονολογείται από το 1100 μ.X. και τα καινούργια λουτρά που χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Ιαματική πηγή Νιγρίτας - Θερμών
Πανελλήνια γνωστές, οι ιαματικές πηγές των Θερμών Νιγρίτας με το περίφημο μεταλλικό νερό που βρίσκονται μόλις πέντε χιλιόμετρα από τη Νιγρίτα Σερρών δίπλα στην Κοινότητα Θερμών, μέσα σε χώρο του EOΤ. Το υδροθεραπευτήριο διαθέτει ξενοδοχείο Γ` κατηγορίας 64 κλινών και πλήρεις λουτρικές εγκαταστάσεις.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top