Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΣτα ίδια επίπεδα οι τουρίστες από Γερμανία

Στα ίδια επίπεδα οι τουρίστες από Γερμανία

Μετά από τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, ITB, που γίνεται στο Βερολίνο, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος διατύπωσε την άποψη ότι […]

Μετά από τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, ITB<.>, που γίνεται στο Βερολίνο, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος διατύπωσε την άποψη ότι οι αφίξεις<...> των γερμανών τουριστών στην Ελλάδα το 2001 θα κυμανθούν τελικά στα επίπεδα του 2000.

Η ελληνική παρουσία στην έκθεση είναι αρκετά έντονη, και ο κ. Γιαννακόπουλος εκτίμησε πως η μικρή ύφεση που παρατηρείται στις κρατήσεις γερμανών για την Ελλάδα είναι προσωρινή και η κατάσταση θα βελτιωθεί, σημαντικά, τις επόμενες εβδομάδες. Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 2.500.000 γερμανοί επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2000.

Παράλληλα, στην διάρκεια της παρουσίας του στην έκθεση ITB ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ συναντήθηκε με σημαντικούς tour operators που δραστηριοποιούνται στον πολιτιστικό τουρισμό, και συμφωνήθηκε να διοργανωθεί στην Ελλάδα, τον προσεχή Σεπτέμβριο, ευρωπαϊκό συνέδριο επαγγελματιών με θέμα ‘Ελλάδα και Πολιτιστικός Τουρισμός’. Επισημαίνεται ότι οι ξένοι T.Os που ασχολούνται με τον πολιτιστικό τουρισμό, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα νέα ‘προϊόντα’, πολιτιστικού ενδιαφέροντος, τα οποία διαμορφώνονται στην Ελλάδα. Ο πολιτιστικός τουρισμός θεωρείται ως μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες ειδικές μορφές τουρισμού στην Ελλάδα, που προσελκύει κάθε χρόνο ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών.

Το ελληνικό περίπτερο στην έκθεση ITB, την οργάνωση του οποίου είχε ο ΕΟΤ, προκάλεσε τα θετικά σχόλια των επισκεπτών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024