Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Επιστολή του ΣΕΚ στον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού

Η Λεμεσός η πλέον κατάλληλη επιλογή για ανέγερση συνεδριακού κέντρου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Δεκέμβριος 2008, 00:00

Ο ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου) εκφράζει τη διαφωνία του με την πρόταση του υπουργού Τουρισμού για κατεδάφιση του τ. ξενοδοχείου "Φιλοξενία", προκειμένου να ανεγερθεί νέο...

Ο ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου) εκφράζει τη διαφωνία του με την πρόταση του υπουργού Τουρισμού για<...>

κατεδάφιση του τ. ξενοδοχείου “Φιλοξενία”, προκειμένου να ανεγερθεί νέο υπερπολυτελές ξενοδοχείο μεγαλύτερης δυναμικότητας, με ταυτόχρονη αναβάθμιση του γειτνιάζοντος Συνεδριακού Κέντρου. Ο ΣΤΕΚ θεωρεί ότι η απόφαση αυτή ελήφθη βεβιασμένα, χωρίς να έχει υποβληθεί σχετική μελέτη βιωσιμότητας.

Με συνολικές πληρότητες των ξενοδοχείων της Λευκωσίας που δεν ξεπερνούν το 34%, σε συνάρτηση με τη μειωμένη ελκυστικότητα της πρωτεύουσας ως τουριστικός προορισμός, είναι εξόφθαλμο ότι η προτεινόμενη επένδυση αποτελεί συνταγή αποτυχίας για τον οποιονδήποτε επενδυτή. Ο ΣΤΕΚ θεωρεί απογοητευτικό το γεγονός ότι αντί το κράτος να υποστηρίξει την επιβίωση των υφιστάμενων μονάδων, έρχεται τώρα με την πρότασή του να υπονομεύσει όχι μόνο τα ξενοδοχεία της Λευκωσίας αλλά και εκείνα των παραλιακών μονάδων της Λεμεσού και Λάρνακας τα οποία με ψηλή δαπάνη σήμερα διαθέτουν σύγχρονους συνεδριακούς χώρους.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ο ΣΤΕΚ τονίζει και υπενθυμίζει ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση για δημιουργία σύγχρονου Συνεδριακού Κέντρου στην παραλιακή Λεμεσό. Κρίνει ότι η συμπρωτεύουσα  διαθέτει την αναγκαία υποδομή γι`αυτό και η επιλογή αυτή θα ήταν η πλέον κατάλληλη για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την άσκηση της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Όσον αφορά το “Φιλοξενία”, ο ΣΤΕΚ εκφράζει την άποψη ότι πρέπει να επαναλειτουργήσει ως αναγκαίο συμπλήρωμα της πρακτικής εκπαίδευσης φοιτητών ξενοδοχειακών κλάδων. Αυτό, εξηγεί στην ανακοίνωση, θα μπορούσε να υλοποιηθεί με τη δημιουργία υψηλού επιπέδου Ξενοδοχειακής Σχολής ή με αναβάθμιση του ΑΞΙΚ και σύνδεσή του με έγκριτο πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Παράλληλα, το αναβαθμισμένο “Φιλοξενία” θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση ξενοδοχοϋπαλλήλων εκείνων των μονάδων που αναστέλλουν τις εργασίες τους κατά τη χειμερινή περίοδο. Αυτό, τονίζει ο Σύνδεσμος, θα αποτελέσει ένα καθοριστικό βήμα προς την επίλυση του προβλήματος έλλειψης καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top