Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Συμβουλές για επίδειξη "εξαιρετικής προσοχής"

ΗΠΑ, Βρετανία και Καναδάς καλούν τους πολίτες τους για εγρήγορση όταν ταξιδεύουν στην Ελλάδα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 December 2008, 00:00

Σε συνέχεια των αναταραχών και των διαδηλλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, μέχρι αυτή τη στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και ο Καναδάς έχουν καλέσει τους πολίτες τους να "επιδείξουν σύνεση" όταν ταξιδεύουν...

Σε συνέχεια των αναταραχών και των διαδηλλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, μέχρι αυτή τη στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και ο Καναδάς έχουν<...>

καλέσει τους πολίτες τους να “επιδείξουν σύνεση” όταν ταξιδεύουν στην Ελλάδα. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, δήλωσε: “Θα υπενθυμίσω στους Αμερικανούς πολίτες ότι ακόμη και ειρηνικές διαδηλώσεις μπορεί να εξελιχθούν σε ένταση και να υπάρξει κλιμάκωση βίας. Οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τις περιοχές των διαδηλώσεων και να επιδείξουν προσοχή αν βρεθούν κοντά. Οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να παρακολουθούν την τηλεοπτική κάλυψη των τοπικών γεγονότων και να είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή”.
Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας κάλεσε τους επισκέπτες της Ελλάδας να δείξουν “εξαιρετική προσοχή.” Ακόμη, ενημέρωσε τους ταξιδιώτες να αγοράζουν ταξιδιωτική και ιατρική ασφάλιση όταν σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη χώρα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Εμπορίου του Καναδά συμβουλεύει τους Καναδούς να ασκούν “μεγάλη προσοχή”, αν πρόκειται να επισκεφθούν την Ελλάδα. Οι Καναδοί που έρχονται στη χώρα προεδοποιούνται να είναι ενήμεροι για την αποφυγή του πλήθους και των διαδηλώσεων, να παρακολουθούν τα τοπικά ΜΜΕ και να ακολουθούν τις συμβουλές των τοπικών Αρχών.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Εμπορίου έχει εκτιμήσει το κόστος των ζημιών σε επιχειρήσεις -στην Αθήνα και μόνο- να ανέρχεται σε περίπου 259 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των 565 κτιρίων και επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις αναταραχές ήταν και ξενοδοχεία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top