Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Νέα έρευνα από τη PhoCusWright

Η Ελλάδα προσφέρει τις μεγαλύτερες μελλοντικές δυνατότητες ανάπτυξης στην online τουριστική αγορά

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Δεκέμβριος 2008, 00:00

Πρόσφατη έρευνα της PhoCusWright διαπιστώνει ότι η ευρωπαϊκή τουριστική αγορά είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, όσον αφορά στις<...>

κρατήσεις και την ανάπτυξή της, καθώς αυξήθηκε από 224 δισ. ευρώ το 2006 σε 237 δισ. ευρώ το 2007. Οι κρατήσεις online για αναψυχή και επαγγελματικά ταξίδια αντιστοιχούν σε ποσό 59 δισ. ευρώ (ή 25% της ευρωπαϊκής ταξιδιωτικής αγοράς το 2007).

Η 4η έκδοση της μελέτης της PhoCusWright`s για την ευρωπαϊκή online τουριστική αγορά προβλέπει ότι η ανάπτυξή της θα συνεχιστεί με διψήφιο αριθμό, αλλά όσο η αγορά ωριμάζει, αυτό σταδιακά θα σταματήσει. Η αγορά των επαγγελματικών ταξιδίων φτάσει περίπου τα 91 δισ. ευρώ μέχρι το 2010.

Βασικά συμπεράσματα

  • Οι κρατήσεις online για αναψυχή και επαγγελματικά ταξίδια αντιστοιχούν σε ποσό 59 δισ. ευρώ (ή 25% της ευρωπαϊκής ταξιδιωτικής αγοράς το 2007).

  • Η ευρωπαϊκή online τουριστική ανάπτυξη ωριμάζει. Ρυθμοί ανάπτυξης άνω του 50% ανήκουν πλέον στην ιστορία -ακόμη και οι λιγότερο ανεπτυγμένες αγορές, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, αύξησαν τα online εσόδά τους μόνο κατά 35% το 2007.

  • Χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα, που σήμερα έχουν χαμηλή διείσδυση online χρηστών -της τάξης του 35-40%, αλλά με πληθυσμό άνω των 10 εκατ. κατοίκων- προσφέρουν τις μεγαλύτερες δυνατότητες για μελλοντική ανάπτυξη της online τουριστικής αγοράς.

  • Το Ην. Βασίλειο και η Σκανδιναβία, οι δύο πιο ανεπτυγμένες αγορές της της Ευρώπης, έχουν τώρα τα χαμηλότερα ποσοστά online ανάπτυξης στην περιοχή.

  • Το ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο προσφέρει ανταγωνιστικό χρόνο με τα αεροπορικά ταξίδια, στη συνολική διάρκεια της μεταφοράς, λιγότερη ταλαιπωρία σε θέματα ασφάλειας και βολικούς σταθμούς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top