Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΣτρατηγικές περιφερειακής ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού σε περίοδο ύφεσης
Συνεδριακός τουρισμός

Στρατηγικές περιφερειακής ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού σε περίοδο ύφεσης

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops για το Συνεδριακό & Επαγγελματικό Τουρισμό, με θέμα: “Στρατηγικές περιφερειακής ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού σε περίοδο ύφεσης” που διοργανώνει ο HAPCO, πραγματοποιείται στις 6 […]

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops για το Συνεδριακό & Επαγγελματικό Τουρισμό, με θέμα: “Στρατηγικές περιφερειακής<...> ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού σε περίοδο ύφεσης” που διοργανώνει ο HAPCO, πραγματοποιείται στις 6 και 7 Μαρτίου 2009, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace (Συνεδριακό Κέντρο Ολυμπία) της Θεσσαλονίκης. Το συνέδριο είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης – ΕΟΤ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Θεματικές ενότητες

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009
08:00–12:30 Προσέλευση – Εγγραφές
09:00–11:00 Τακτική Γενική Συνέλευση HAPCO (μόνο για τα μέλη HAPCO)
11:00–11:15 Διάλειμμα καφέ
11:15–12:30 Τελετή Έναρξης 5ου Συνεδρίου – Χαιρετισμοί Επισήμων
12:30–14:30 1η Θεματική Ενότητα: “Η διεθνής οικονομική κρίση σήμερα και οι επιπτώσεις της στον τουρισμό, με έμφαση στο Συνεδριακό Τουρισμό”
14:30–15:30 Eλαφρύ γεύμα
15:30–17:30 2η Θεματική Ενότητα: “Δυνατότητες Ανάπτυξης Συνεδριακού Τουρισμού στις Περιφέρειες της Β. Ελλάδας”
17:30–17:45 Διάλειμμα καφέ
17:45–19:00 Workshop 1: Παρουσίαση αποτελεσμάτων δύο εμπειρικών ερευνών (οι έρευνες διεξάγονται για λογαριασμό του HAPCO) με θέματα: “Η Β. Ελλάδα ως Περιφερειακός Συνεδριακός Προορισμός: Προβλήματα και Ευκαιρίες”, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Minoan International College “Υποδομές & Ανθρώπινο Δυναμικό της Β. Ελλάδας στο Συνεδριακό Τουρισμό”, από το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
20:30 Αναχώρηση για Polis Thessaloniki Convention Centre
21:00 Επίσημο Δείπνο (με πρόσκληση)

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009
09:00–10:00 Προσέλευση
10:00–12:00 3η Θεματική Ενότητα: “Προοπτικές Ανάπτυξης Διακρατικών Δικτύων Συνεργασίας στα Βαλκάνια”
12:00–12:15 Διάλειμμα καφέ
12:15–14:15 4η Θεματική Ενότητα: “Η Θεσσαλονίκη ως Διαβαλκανικός Κόμβος Συνεδριακού & Επαγγελματικού Τουρισμού”
14:15–15:30 Ελαφρύ γεύμα
15:30–16:30 Workshop 2: “Σχεδιασμός & Τεχνική Υποστήριξη Συνεδριακών Εγκαταστάσεων και Εκδηλώσεων”
16:30–17:30 5η Θεματική Ενότητα: “Σύνοψη – Συμπεράσματα”
2130 Party HAPCO

Η Επιστημονική Επιτροπή αποτελείται από τους:

Πρόεδρος: Ζαχαρίας Καπλανίδης, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος, Zita Congress & Travel S.A., γενικός γραμματέας, EFAPCO μέλος Δ.Σ., HAPCO
Μέλη: Μιχάλης Βασταρδής, εισηγητής στο Πρόγραμμα MBA – Tourism Management, Πανεπιστήμιο Πειραιά
– Δρ. Γεράσιμος Ζαχαράτος, καθηγητής Τουριστικής, Οικονομικής και Διοίκησης, διευθυντής Εργαστηρίου
Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού, Πανεπιστήμιο Πατρών, ακαδημαϊκός, υπεύθυνος Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ελληνικό
Ανοικτό Πανεπιστήμιο
– Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, επιστημονική συνεργάτης, Τμ. Οικονομικής των Επιχειρήσεων, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, διευθύνουσα σύμβουλος, Logos Associates, Liaison S.A.
– Δρ. Δημήτρης Κούτουλας, σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης και Marketing, διδάσκων Ελληνικού Ανοιχτού
Πανεπιστημίου
– Δρ. Περικλής Λύτρας, καθηγητής Τμ. Τουριστικών Επιχειρήσεων ΤΕΙ Αθήνας, επισκέπτης καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
– Δρ. Θωμάς Μαυροδόντης, καθηγητής Τμ. Τουριστικών Επιχειρήσεων, Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αντιπρόεδρος της Α.Σ. “Ηράκλειτος”
Γιάννης Μιχαηλίδης, διευθυντής Hospitality & Tourism
– Δρ. Στέργιος Λ. Μούργκος, καθηγητής Πανεπιστημίου, αντιπρόεδρος & ακαδημαϊκός σύμβουλος, Minoan International College
– Δρ. Μιχάλης Σφακιανάκης, αναπλ. καθηγητής, Τμ. Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Πειραιά
– Δρ. Πάρις Τσάρτας, καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης, διευθυντής στο Πρόγραμμα “Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού” Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου αποτελείται από τους:

  • Ντίνο Αστρά, πρόεδρο & διευθύνοντα σύμβουλο Triaena Tours & Congress S.A., πρόεδρο Δ.Σ., HAPCO
  • Δημήτρη Αρβανίτη, διευθύνοντα σύμβουλο, Livanis Professional Congress Organizers, ταμία Δ.Σ., HAPCO
  • Καλλιόπη Καρακατσάνη, υπεύθυνη Συνεδρίων και Εκδηλώσεων, HELEXPO, γενική γραμματέα Δ.Σ., HAPCO
  • Σίσσυ Λυγνού, διευθύντρια Τμήματος Συνεδρίων & Εκδηλώσεων AFEA S.A., ειδική γραμματέα Δ.Σ., HAPCO
  • Δημήτρη Μάντζιο, πρόεδρο, Amphitrion – C&C International S.A., μέλος Δ.Σ., HAPCO
  • Παναγιώτη Ποδηματά, διευθύνοντα σύμβουλο P.C. Podimatas Audiovisual S.A., αντιπρόεδρο Δ.Σ., HAPCO
  • Λίλια Σμπώκου, διευθύνουσα σύμβουλο, Sbokos D.M.C. S.A., μέλος Δ.Σ., HAPCO
  • Κώστα Τσοβίλη, διευθύνοντα σύμβουλο, Goldair S.A., μέλος Δ.Σ.,HAPCO.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣτρατηγικές περιφερειακής ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού σε περίοδο ύφεσης
5ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops για το Συνεδριακό Τουρισμό

Στρατηγικές περιφερειακής ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού σε περίοδο ύφεσης

Στη Θεσσαλονίκη, και πιο συγκεκριμένα στο Grand Hotel Palace θα πραγματοποιηθεί στις 6-7 Μαρτίου 2009 το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops για το Συνεδριακό Τουρισμό του…

Στη Θεσσαλονίκη, και πιο συγκεκριμένα στο Grand Hotel Palace θα πραγματοποιηθεί στις 6-7 Μαρτίου 2009 το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops για το<...> Συνεδριακό Τουρισμό του HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers με τίτλο “Στρατηγικές περιφερειακής ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού σε περίοδο ύφεσης”. Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου, που έλαβαν χώρα στην Αθήνα, ο HAPCO επιλέγει τώρα την πόλη του Θερμαϊκού, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της εικόνας της βόρειας Ελλάδας ως συνεδριακός προορισμός.
Το 5ο Συνέδριο του HAPCO θα επικεντρωθεί σε ουσιαστικά και πρακτικά θέματα, που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στη χώρα μας και -όπως και πέρυσι- θα υπάρχουν Workshops με ενδιαφέρουσα πληροφόρηση, που θα προσελκύσουν στελέχη όχι μόνο των εταιρειών διοργάνωσης συνεδρίων, αλλά και συνεδριακών κέντρων και ξενοδοχείων.

Στην έναρξη του συνεδρίου, δεδομένης της κρίσης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα που βιώνουμε σήμερα, θα εξεταστούν οι επιδράσεις της στην παγκόσμια οικονομία και συνεπώς στον Συνεδριακό Τουρισμό. Στη συνέχεια, λόγω της μεταφοράς του Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου ο συνεδριακός τουρισμός παρουσιάζει ήδη μεγάλη ανάπτυξη, έμφαση θα δοθεί από τους ομιλητές στις απαιτούμενες δράσεις για την περαιτέρω καθιέρωση της πόλης ως διεθνής Συνεδριακός Προορισμός. Παράλληλα, θα εξεταστούν οι δυνατότητες ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού στις Περιφέρειες της Β. Ελλάδας (Θράκη, Χαλκιδική, Έδεσσα, Ιωάννινα), όπως επίσης και οι προοπτικές ανάπτυξης τοπικών δικτύων συνεργασίας με τις χώρες των Βαλκανίων (Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Τουρκία).

Ταυτόχρονα, στα πλαίσια του συνεδρίου θα λάβουν χώρα 2 Workshops, συνεχίζοντας την επιτυχημένη “συνταγή” του 3ου και 4ου Συνεδρίου του HAPCO. Στο πρώτο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματων δύο πρωτογενών ερευνών, που διεξάγονται για λογαριασμό του HAPCO, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Trinity International School of Tourism Management, με θέμα “Η Βόρεια Ελλάδα ως περιφερειακός συνεδριακός προορισμός: Προβλήματα και ευκαιρίες” και από το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με θέμα “Υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό της Β. Ελλάδος στο Συνεδριακό Τουρισμό”. Στο δεύτερο, κεντρικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει ο σχεδιασμός και η τεχνική υποστήριξη συνεδριακών εγκαταστάσεων, η λειτουργικότητα των οποίων συμβάλλει στην επιτυχία μιας διοργάνωσης.

Διακεκριμένες προσωπικότητες από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τομέα του τουρισμού και των συνεδρίων θα προσκληθούν να καταθέσουν τη γνώση, την εμπειρία και τις προτάσεις τους για τις προοπτικές αυτού του τομέα, όπως επίσης και τις δράσεις που απαιτείται να αναληφθούν για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, στα πλαίσια του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί και το Επίσημο Δείπνο Gala, όπου καλεσμένοι θα είναι επίσημοι εκπρόσωποι της πολιτείας, φορέων του τουρισμού και του πολιτισμού, διακεκριμένοι καθηγητές και επιστήμονες του χώρου, εκπρόσωποι από τα ΜΜΕ του κλάδου, καθώς και σύνεδροι και ομιλητές του 5ου Συνεδρίου. Μετά το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου, θα ακολουθήσει ένα party (“Βαλκάνια Συνάντηση”), όπου οι καλεσμένοι του HAPCO και ειδικά οι συμμετέχοντες του Συνεδρίου από τις χώρες των Βαλκανίων, θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν “αλά ελληνικά”, εγκαταλείποντας την Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024