Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Δήμος Αθηναίων

Ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα

Τατιάνα Ρόκου - 16 Δεκέμβριος 2008, 00:00

Με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Συντάγματος ξεκινούν σήμερα, Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, και ώρα 7.30 μ.μ., οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι οποίες είχαν ανασταλεί λόγω των πρόσφατων τραγικών γεγονότων. Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, διαβεβαιώνει...

Με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Συντάγματος ξεκινούν σήμερα, Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, και ώρα 7.30 μ.μ., οι εκδηλώσεις<...>

του Δήμου Αθηναίων για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι οποίες είχαν ανασταλεί λόγω των πρόσφατων τραγικών γεγονότων. Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, διαβεβαιώνει όλους τους δημότες της Αθήνας ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, προκειμένου η πόλη να ξαναβρεί τους ρυθμούς της και το χαμόγελο να επιστρέψει στο πρόσωπο κυρίως των μικρών παιδιών που τόσο το έχουν ανάγκη.
Τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων δίνοντας “μάχη” με το χρόνο κατάφεραν να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να στήσουν από την αρχή το εορταστικό σκηνικό στην Πλατεία Συντάγματος. Ο δήμαρχος Αθηναίων καλεί όλους τους δημότες της πόλης να παρευρεθούν στα εγκαίνια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, προκειμένου όλοι μαζί να στείλουν το μήνυμα ότι “η Αθήνα θα ζήσει και θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα”. 

Πλατεία Συντάγματος: Το κέντρο της γιορτής

Η Πλατεία Συντάγματος θα “πλημμυρίσει” από τις μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και τα τραγούδια της Παιδικής Χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου, έως τη στιγμή που ο δήμαρχος Αθηναίων δώσει το «σύνθημα» για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη φωταγώγηση της πόλης. Τα πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον ουρανό της Αθήνας θα δώσουν το έναυσμα για να ξεκινήσει η γιορτή. Μια γιορτή που θα απλωθεί ακόμα και στην πιο μικρή γειτονιά της πόλης. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει συναυλία με τη Big Band των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων.
Για τρεις ολόκληρες εβδομάδες, η Πλατεία Συντάγματος θα είναι μεταμορφωμένη σε ένα εορταστικό σκηνικό με ειδικές κατασκευές, παιχνίδια και το μαγευτικό καρουζέλ. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά μουσικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με κλασσικές και τζαζ μελωδίες, χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο, βυζαντινούς ύμνους, έθνικ μουσικές και παραδοσιακούς χορούς στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή. Τους μικρούς φίλους του Δήμου περιμένουν πολλές εκπλήξεις και δραστηριότητες εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top