Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ Νομαρχία Λάρισας συνεχίζει την κατασκευή δρόμων προς τα μοναστήρια του νομού
Θρησκευτικός τουρισμός

Η Νομαρχία Λάρισας συνεχίζει την κατασκευή δρόμων προς τα μοναστήρια του νομού

Επιδιώκοντας να δημιουργήσει τις υποδομές για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού του νομού, η Νομαρχία Λάρισας προχωρά στην ανακατασκευή ενός ακόμη δρόμου προς ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια του νομού, […]

Επιδιώκοντας να δημιουργήσει τις υποδομές για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού του νομού, η Νομαρχία Λάρισας προχωρά<...> στην ανακατασκευή ενός ακόμη δρόμου προς ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια του νομού, της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Σπαρμού.

Οι εργασίες στο έργο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και με σκοπό να παραδοθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο σχέδιο που υλοποιείται με απόφαση του Νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρού, ο οποίος έχει επανειλημμένα τονίσει ότι ο θρησκευτικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει βασικό πόλο της τουριστικής ανάπτυξης του νομού.

Ήδη, τα τελευταία χρόνια έχουν ανακατασκευαστεί οι δρόμοι προς τα ιστορικά μοναστήρια του Σωτήρα στην Παλαιοκαρυά, της Αγίας Τριάδας στα Γιαννωτά, της Ιεράς Μονής Προδρόμου στην Ανατολή, του Αγίου Νικολάου Βουναίνων ενώ βελτιώσεις έγιναν και προς τον Aγιο Δημήτριο Στομίου.

Ο δρόμος που κατασκευάζεται τώρα προς το Σπαρμό έρχεται να συμπληρώσει την αλυσίδα, ενώ, από κοινού με τις Μητροπόλεις του νομού, γίνεται προσπάθεια να ανακατασκευαστούν κα να ζωντανέψουν ξανά μοναστήρια που έγραψαν ιστορία, αλλά εδώ και χρόνια έχουν εγκαταλειφθεί. Επί παραδείγματι, η ιερά Μονή Σπαρμού, μοναστήρι του 13ου αιώνα με πολύ μεγάλη ιστορία και πνευματική προσφορά, είχε εγκαταλειφθεί από τα χρόνια της Κατοχής ακόμη, οπότε και κάηκε από τους κατακτητές. Χάρη στις άοκνες προσπάθειες της Μητρόπολης Ελασσόνας ανακαινίστηκε, επανδρώθηκε και ήδη αποτελεί τόπο προορισμού χιλιάδων προσκυνητών κάθε χρόνο από το νομό αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο νομάρχης, ανταποκρινόμενος στην ανάγκη για σύγχρονη πρόσβαση, ενέταξε το έργο στο Γ` ΚΠΣ, και ήδη αυτές τις μέρες ολοκληρώεται. Το έργο επισκέφθηκαν ο αντινομάρχης κ. Χρ. Καλομπάτσιος, η αντινομάρχης κα Μαρία Μαμάρα, ο αναπλ. διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χρ. Λυτροκάπης και ο επιβλέπων μηχανικός κ. Χρ. Καραμπούζης. Διαπίστωσαν ότι βρίσκεται στην τελική του φάση αφού έχουν ασφαλτοστρωθεί τα 4,5 περίπου από τα 6 χλμ. του δρόμου.

Το έργο με προϋπολογισμό 1,4 εκατ. ευρώ, θα κοστίσει -με την έκπτωση 873.000 ευρώ. Ο δρόμος που ανακατασκευάζεται ξεκινά από τη διασταύρωση Καρυάς – Ολυμπιάδας και φτάνει ως την Ιερά Μονή Σπαρμού. Οι εργασίες που προβλέπονται να εκτελεσθούν αφορούν στη διαπλάτυνση του οδοστρώματος έως και 3 μέτρα, ώστε να διαμορφωθεί συνολικό πλάτος 7 μέτρων, βελτιώσεις των καμπυλών (για τη διευκόλυνση κυρίως των τουριστικών λεωφορείων, αλλά και καθαρισμό των πρανών για ορατότητα, δενδροφυτεύσεις, διαγράμμιση και σήμανση, κατασκευή ερεισμάτων και άλλα τεχνικά έργα.

Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα κατασκευής σύγχρονων οδικών προσβάσεων προς τα μοναστήρια του νομού, θα συνεχιστεί, όπως άλλωστε έχει προβλεφτεί στον Προγραμματισμό της Νομαρχίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024