Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί“Γονάτισαν” από τις καταστροφές οι επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας
Οι κρατήσεις στα αθηναϊκά ξενοδοχεία μειώθηκαν κατά 40%

“Γονάτισαν” από τις καταστροφές οι επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Αττικής κ. Γιάννης Τσακίρης, είπε, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με το δήμαρχο Αθηναίων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, ότι τα ξενοδοχεία της πόλης έχουν…

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Αττικής κ. Γιάννης Τσακίρης, είπε, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με το δήμαρχο<...> Αθηναίων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, ότι τα ξενοδοχεία της πόλης έχουν αδειάσει το τελευταίο 10ημερο, ενώ οι κρατήσεις στην Αθήνα μειώθηκαν κατά 40%.

Στο μεταξύ, μέχρι αύριο, Παρασκευή, θα μπορούν να προσέρχονται στην Αγροτική Τράπεζα επιχειρηματίες από τις 444 επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από τα επεισόδια, ώστε να λάβουν το έκτακτο βοήθημα των 10.000 ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας ο τζίρος των καταστημάτων υποχώρησε κατά 50% τις τελευταίες 10 ημέρες. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Παναγής Καρέλλας, δήλωσε ότι το 1/3 των επιχειρήσεων σε Πατησίων, Τρίτης Σεπτεμβρίου και Χαλκοκονδύλη θα βάλουν “λουκέτο”, μέσα στους πρώτους μήνες του 2009 από την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί. Παράλληλα, οι εμπορικοί σύλλογοι της Αθήνας ζητούν τα καταστήματα να λειτουργήσουν τη τελευταία Κυριακή του χρόνου. Mορατόριουμ για το περιορισμό των διαδηλώσεων το επόμενο 15νθήμερο στην Αθήνα ζητούν από τους διαδηλωτές ο δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης και οι παραγωγικοί εκπρόσωποι.

Όπως δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης, “θα πρέπει να ανακάμψουμε για να αλλάξουμε το κλίμα το οποίο μεταδόθηκε από διεθνή μέσα ενημέρωσης για την πόλη μας δημιουργώντας σπέκουλα κατά της Αθήνας”. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από τη κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024