Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Οι κρατήσεις στα αθηναϊκά ξενοδοχεία μειώθηκαν κατά 40%

"Γονάτισαν" από τις καταστροφές οι επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 Δεκέμβριος 2008, 00:00

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Αττικής κ. Γιάννης Τσακίρης, είπε, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με το δήμαρχο Αθηναίων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, ότι τα ξενοδοχεία της πόλης έχουν...

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Αττικής κ. Γιάννης Τσακίρης, είπε, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με το δήμαρχο<...>

Αθηναίων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, ότι τα ξενοδοχεία της πόλης έχουν αδειάσει το τελευταίο 10ημερο, ενώ οι κρατήσεις στην Αθήνα μειώθηκαν κατά 40%.

Στο μεταξύ, μέχρι αύριο, Παρασκευή, θα μπορούν να προσέρχονται στην Αγροτική Τράπεζα επιχειρηματίες από τις 444 επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από τα επεισόδια, ώστε να λάβουν το έκτακτο βοήθημα των 10.000 ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας ο τζίρος των καταστημάτων υποχώρησε κατά 50% τις τελευταίες 10 ημέρες. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Παναγής Καρέλλας, δήλωσε ότι το 1/3 των επιχειρήσεων σε Πατησίων, Τρίτης Σεπτεμβρίου και Χαλκοκονδύλη θα βάλουν “λουκέτο”, μέσα στους πρώτους μήνες του 2009 από την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί. Παράλληλα, οι εμπορικοί σύλλογοι της Αθήνας ζητούν τα καταστήματα να λειτουργήσουν τη τελευταία Κυριακή του χρόνου. Mορατόριουμ για το περιορισμό των διαδηλώσεων το επόμενο 15νθήμερο στην Αθήνα ζητούν από τους διαδηλωτές ο δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης και οι παραγωγικοί εκπρόσωποι.

Όπως δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης, “θα πρέπει να ανακάμψουμε για να αλλάξουμε το κλίμα το οποίο μεταδόθηκε από διεθνή μέσα ενημέρωσης για την πόλη μας δημιουργώντας σπέκουλα κατά της Αθήνας”. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από τη κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top