Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑύξηση του ιατρικού τουρισμού στη Βουλγαρία
Η χώρα προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες από ΕΕ και Βαλκάνια

Αύξηση του ιατρικού τουρισμού στη Βουλγαρία

Όπως αναφέρεται στην ιστιοσελίδα της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας, η Βουλγαρία είναι γνωστή στο εξωτερικό όχι μόνο για την όμορφη φύση της, αλλά και για τους καλούς ειδικούς στους διάφορους τομείς της […]

Όπως αναφέρεται στην ιστιοσελίδα της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας, η Βουλγαρία είναι γνωστή στο εξωτερικό όχι μόνο<...> για την όμορφη φύση της, αλλά και για τους καλούς ειδικούς στους διάφορους τομείς της ιατρικής. Τα τελευταία χρόνια στη χώρα άνοιξαν πολλά ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, που προσφέρουν ολοκληρωμένα πακέτα ιατρικών υπηρεσιών – από διάφορα είδη εξετάσεων ως επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής.

Αποδείχθηκε ότι λόγω των χαμηλότερων τιμών στη Βουλγαρία, πολλοί ξένοι αποφασίζουν να συνδυάσουν το χρήσιμο με το ευχάριστο και να επισκεφτούν κάποιο βουλγαρικό θέρετρο, θεραπεύοντας τα προβλήματα υγείας τους. Ο ιατρικός τουρισμός διαδίδεται όλο και περισσότερο όχι μόνο στη Βουλγαρία, αλλά και σ’ όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του περιοδικού “The Economist”, το 2007 150 χιλιάδες Αμερικανοί έχουν περάσει τα σύνορα της χώρας, αναζητώντας ποιοτικές και φθηνές ιατρικές υπηρεσίες. Το 7% των επισκέψεων ξένων πολιτών στη χώρα μας το ίδιο έτος έγινε με σκοπό ιατρικό τουρισμό.

Ένα μέρος των επισκεπτών πέρασαν από το Πανεπιστημιακό Εθνικό ειδικευμένο νοσοκομείο εντατικής θεραπείας “Αγία Αικατερίνη” στη Σόφια. Στο ενδιαφέρον για το νοσοκομείο συμβάλλει η δυναμική του ανάπτυξη τα τελευταία 18 χρόνια, καθώς και η κορυφαία θέση του ανάμεσα στα καρδιολογικά και καρδιοχειρουργικά κέντρα στη Βουλγαρία και την Ανατολική Ευρώπη. Το νοσοκομείο “Αγία Αικατερίνη” κέρδισε το “Βραβείο για ευρωπαϊκή ποιότητα” στο Ευρωπαϊκό επιχειρηματικό φόρουμ, που διεξάχθηκε τον Μάρτιο του 2008 στην Οξφόρδη. Το νοσοκομείο έχει συνάψει συμφωνία με την Ουκρανία, απ’ όπου έρχονται οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι.

Γνωστό στο εξωτερικό είναι και το νοσοκομείο “Αγία Σοφία”, που βρίσκεται επίσης στη Σόφια. Το νοσοκομείο διαθέτει Κέντρο μελλοντικών και παρόντων γονέων και SPA κέντρο. Για τις καλές συνθήκες που προσφέρει στον τομέα της αναπαραγωγικής υγείας, το νοσοκομείο αποτελεί προτιμότερο τόπο θεραπείας στειρότητας και τοκετού τόσο για τους Βουλγάρους, όσο για τους ξένους νοσηλευόμενους. Χάρη στα τέλη που πληρώνουν οι VIP πελάτες, το νοσοκομείο διατηρεί υψηλό επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών του. Είναι ανάμεσα στα λίγα νοσοκομεία στη χώρα μας, που πρσφέρουν στις λεχούσες την πολή διαδεδομένη στις δυτικές χώρες υπηρεσία – υποβρύχιο τοκετό. Στο νοσοκομείο ήδη υπάρχει νέα αίθουσα με ειδική μπανιέρα για υποβρύχιο τοκετό, η οποία αγοράστηκε στη Δανία. Το περασμένο έτος τελείωσε και η εκπαίδευση τεσσάρων γυναικολόγων και τεσσάρων μαιών, που καταρτίστηκαν από Δανούς συναδέλφους τους. Από το καλοκαίρι του 2008 ειδικός δικτυακός τόπος διαφημίζει τη χώρα μας ως προορισμό ιατρικού τουρισμού.

Ο Αλεξάνταρ Κίρκοφ δουλεύει στην εταιρεία που ασχολείται με την τεχνική υποστήριξη του δικτυακού τόπου. Κατά τη γνώμη του, ο ιατρικός τουρισμός στη χώρα προσελκύει τους ξένους για μερικούς βασικούς λόγους. Για να θεραπεύσουν τα προβλήματα υγείας τους έρχονται κυρίως τουρίστες από την ΕΕ. Οι τιμές των ιατρικών υπηρεσιών στη Βουλγαρία επίσης προσελκύουν τους επισκέπτες. Οι ξένοι που έρχονται στη Βουλγαρία με σκοπό ιατρικό τουρισμό είναι κυρίως από τις γειτονικές μας χώρες – FYROM, Ελλάδα, Τουρκία. Το καλοκαίρι το ενδιαφέρον μεγαλώνει και τότε αυξάνεται ο αριθμός των επισκεπτών από τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία.

“Η Βουλγαρία διαθέτει καλούς ειδικούς και δυνατότητες για ιατρικό τουρισμό”, συμπληρώνει ο Αλεξάνταρ Κίρκοφ. “Αυτό το είδος τουρισμού δημιουργεί ευκαιρίες για περισσότερες επενδύσεις στα βουλγαρικά νοσοκομεία, για μοντέρνα τεχνική και εξοπλισμό. Ο σκοπός μας είναι η Βουλγαρία να γίνει όλο και πιο ελκυστικός προορισμός ιατρικού τουρισμού, μαζί με τις υπόλοιπες δυνατότητες για τουρισμό που παρέχει. Πιο συχνά οι ξένοι ζητούν ιατρικές υπηρεσίες στον τομέα της οδοντιατρικής, της γυναικολογίας, της καρδιοαγγειακής χερουργικής, των οφθαλμικών χειρουργικών επεμβάσεων. Ο νοσηλευόμενος ζητάει γρήγορη, ποιοτική και φθηνή ιατρική υπηρεσία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024