Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροπτυχιακά τμήματα Τουρισμού στα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Πειραιά το 2009
Μόλις 1 στους 5 εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού κατέχουν τις απαραίτητες γνώσεις

Προπτυχιακά τμήματα Τουρισμού στα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Πειραιά το 2009

Εντός του 2009 αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα δύο προπτυχιακά τμήματα τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Πειραιά αντίστοιχα. Τα παραπάνω δήλωσε ο ο καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πάρης Τσάρτας, στην…

Εντός του 2009 αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα δύο προπτυχιακά τμήματα τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και<...> Πειραιά αντίστοιχα. Τα παραπάνω δήλωσε ο καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πάρης Τσάρτας, στην εκπομπή “Business & Travel”, στο οικονομικό κανάλι sbc. Παράλληλα, ο κ. Τσάρτας τόνισε την ανάγκη κατάρτισης των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού, υπογραμμίζοντας πως “σήμερα μιλάμε για έναν μεγάλο κλάδο με πολύ λίγους εργαζόμενους με πραγματική τουριστική εκπαίδευση”. Συγκεκριμένα, στους 950.000- 1.000.000 εργαζομένους στον τουρισμό, μόλις 1 στους 5, δηλαδή περίπου 200.000 εργαζόμενοι, κατέχουν τις απαραίτητες γνώσεις.

Όσον αφορά την χρηματοπιστωτική κρίση, ο κ. Τσάρτας, επισήμανε πως τα δύο επόμενα χρόνια, θα υπάρξουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις. Δήλωσε χαρακτηριστικά: “Εάν δεν υπάρχει μια σοβαρή κουλτούρα διαλόγου και εάν δεν υπάρξει, μια επί της ουσίας, κρατική παρέμβαση που να μπορέσει να οδηγήσει σε έναν συγκερασμό κάποιων δικαιωμάτων από τη μια πλευρά και κάποιων οικονομικών παρεμβάσεων από την άλλη, προφανέστατα η κρίση θα έχει ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις στους πιο αδύνατους”. Τελειώνοντας, ο κ. Τσάρτας, υποστήριξε πως ο τουρισμός συνυπάρχει με το crisis management, προσθέτοντας ότι το σκληρό marketing, οι προτάσεις για την ουσιαστική τόνωση της κρίσης και η διατήρηση της ψυχραιμίας αποτελούν ασφαλείς τρόπους για να ξεπεραστεί η κρίση.

Την ίδια στιγμή, για αρμοδιότητες που πνίγουν τον τουρισμό μίλησε ο τέως γενικός διευθυντής του ΕΟΤ, κ. Κώστας Κατσιγιάννης, στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής. Δήλωσε μάλιστα πως, “η φύση του τουρισμού είναι τέτοια που εμπλέκονται στις δραστηριότητες του, πολλά υπουργεία και οργανισμοί. Με αποτέλεσμα όταν μια από τις συναρμόδιες υπηρεσίες δεν λειτουργεί σωστά, να επηρεάζεται άμεσα ο τουρισμός”.

Σχετικά με τις ειδικές μορφές τουρισμού, ο κ. Κατσιγιάννης, είπε: “Σήμερα, η ανάγκη για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού έχει αναπτυχθεί ραγδαία, με αποτέλεσμα να απαιτούνται άμεσες δράσεις που έχουν να κάνουν όχι μόνο με τη θέσπιση κανόνων προδιαγραφών αλλά και με την εκπαίδευση ατόμων που θα αναλάβουν την προώθηση όλων αυτών των δράσεων. Όλα αυτά δημιουργούν μια καινούργια κατάσταση στην οποία πρέπει να προσαρμοστούμε εάν δε θέλουμε να μείνουμε πίσω σε αυτόν τον τομέα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024