Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΤα χιονοδρομικά κέντρα αποτελούν τον κινητήριο μοχλό σε κάθε τοπική οικονομία
Συνάντηση Αρη Σπηλιωτόπουλου με τη Ένωση Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδος

Τα χιονοδρομικά κέντρα αποτελούν τον κινητήριο μοχλό σε κάθε τοπική οικονομία

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Aρης Σπηλιωτόπουλος πραγματοποίησε την Παρασκευή συνάντηση με την Ένωση Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδος στο γραφείο του, στο υπουργείο. Αμέσως μετά την συνάντηση, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε: “Το ενδιαφέρον…

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Aρης Σπηλιωτόπουλος πραγματοποίησε την Παρασκευή συνάντηση με την Ένωση Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδος<...> στο γραφείο του, στο υπουργείο. Αμέσως μετά την συνάντηση, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε: “Το ενδιαφέρον όλων μας είναι πως θα στηρίξουμε ακόμη περισσότερο το βουνό και τις δραστηριότητες γύρω από το βουνό, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα δύο πράγματα. Πρώτον, ότι το βουνό με τις δραστηριότητές του μπορεί να δημιουργήσει περιφερειακή τοπική ανάπτυξη, η οποία μετριέται με οικονομικό αποτέλεσμα. Δεύτερον, διότι με αυτόν τον τρόπο επιμηκύνεται ουσιαστικά η τουριστική περίοδος. Αυτό είναι κάτι που μας ενδιαφέρει ως χώρα που είχε μάθει μέχρι πρότινος να ζει μόνο με τους καλοκαιρινούς μήνες. Aρα, είναι λογικό να επιζητούμε να αναλάβουμε από κοινού δραστηριότητες, πρωτοβουλίες και να λάβουμε μέτρα προκειμένου να ενισχύσουμε το βουνό και, κατ’αυτόν τον τρόπο, να ενισχύσουμε το τουριστικό προϊόν της χώρας, επεκτείνοντάς το και στον χειμερινό τουρισμό. Και αυτό, βέβαια, έχει πολύ μεγάλη σημασία ενόψει και των Χριστουγέννων που, απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα, ο χειμερινός τουρισμός θα κινηθεί. Και θα κινηθεί καλά γιατί δεν έχει τίποτα να ζηλέψει η Ελλάδα από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Έχουμε πάρα πολύ καλά χιονοδρομικά κέντρα, έχουμε εξαιρετικές δραστηριότητες γύρω από το βουνό, όπου μπορούν οι οικογένειες να έχουν πολλές δραστηριότητες, και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πολλές οικογένειες ήδη έχουν προβεί σε προκρατήσεις σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, ανεξάρτητα από την όποια κρίση”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν οι Έλληνες γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια τα βουνά και τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας, ο υπουργός απάντησε ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια τάση να μένουν στην Ελλάδα. “Βλέπουμε ότι η Ελλάδα έχει μία απίστευτη ποικιλία που δεν εξαντλείται μόνο στα γνωστά τουριστικά προϊόντα, δηλαδή αποκλειστικά και μόνο στην θάλασσα, το σκάφος ή στα ιαματικά. Η θάλασσα, το σκάφος και τα ιαματικά είναι εξαιρετικά προϊόντα για τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά μπορεί κανείς να ανακαλύψει ότι η χώρα μας έχει να μας προσφέρει απίστευτες επιλογές και όσον αφορά στην φύση, στο περιβάλλον, στην αγροτουριστική ανάπτυξη αλλά, κυρίως, στο βουνό. Υπάρχουν πάρα πολλές δραστηριότητες γύρω από το βουνό και εξαιρετικά χιονοδρομικά κέντρα. Aρα, δεν χρειάζεται κανείς να επισκεφτεί την Ευρώπη για να γοητευτεί από την μαγεία των χιονοδρομικών. Υπάρχουν εκπληκτικά χιονοδρομικά και στην Ελλάδα, που είναι μέρος της Ευρώπης και που προσφέρει απίστευτες ομορφιές. Γιατί εμείς έχουμε, τουλάχιστον ακόμη και σήμερα, μία πολύ καλή σχέση με την φύση και την αυθεντικότητα των παραδοσιακών οικισμών”.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδος κ. Χρήστος Παππάς, τόνισε ότι, όπως όλοι γνωρίζουν, τα χιονοδρομικά κέντρα αποτελούν τον κινητήριο μοχλό σε κάθε τοπική οικονομία. “Συνεπώς, το ενδιαφέρον δεν είναι μόνο αν τα χιονοδρομικά κέντρα είναι βιώσιμα και αν λειτουργούν εύρυθμα, υπάρχει αναφορά και σε μια σειρά από δεκάδες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν επενδύσει στο χειμερινό τουρισμό. Είναι γεγονός ότι ο κύριος υπουργός γνωρίζει τα προβλήματα της χιονοδρομίας, δεσμεύτηκε στην επίλυση κάποιων λειτουργικών ζητημάτων, όπως επίσης του θέσαμε και το θέμα της αύξησης των επισκεπτών για τις καθημερινές, που είναι ένα σημαντικό πρόβλημα και έλλειμμα στα χιονοδρομικά κέντρα, μια συνεργασία που επιδιώκουμε να γίνει σε επίπεδο και Υπουργείου Παιδείας για την επίσκεψη μαθητικών ομάδων στα χιονοδρομικά κέντρα, και βεβαίως του θέσαμε το θέμα του ανταγωνισμού που υπάρχει από άλλα χιονοδρομικά κυρίως των γειτονικών χωρών και ειδικότερα της Βουλγαρίας. Ευελπιστούμε ότι όλα αυτά θα γίνουν πράξη γιατί θέλουμε ο κόσμος να εμπιστευτεί τα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα. Νομίζω πως, για το επίπεδό μας, οι υπηρεσίες μας είναι αρκετά ικανοποιητικές”.

Ο κ. Παππάς επεσήμανε ότι ότι όλα τα χιονοδρομικά κέντρα που δηλώνουν ότι λειτουργούν έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα, προσφορές πάντοτε υπάρχουν με τις ετήσιες ή τις εβδομαδιαίες κάρτες που υπάρχουν και δήλωσε σίγουρος ότι το ίδιο γίνεται και από τις ξενοδοχειακές μονάδες. “Τα χιονοδρομικά κέντρα που τίθενται σε λειτουργία έχουν πιστοποιήσεις από τους ανάλογους οίκους για τους αναβατήρες, που είναι το βασικό κριτήριο ασφάλειας για τα χιονοδρομικά κέντρα”, κατέληξε, αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024