Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠΑΣΟΚ: “Kαταγγέλλουμε την εκποίηση των εθνικών υποδομών των μεταφορών”
Δήλωση του Ν. Σηφουνάκη

ΠΑΣΟΚ: “Kαταγγέλλουμε την εκποίηση των εθνικών υποδομών των μεταφορών”

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Νίκος Σηφουνάκης, σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Την […]

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Νίκος Σηφουνάκης, σχετικά με τη συνάντηση του<...> πρωθυπουργού με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Την ίδια ώρα που η ελληνική κοινωνία κλονίζεται τόσο πολύ και βιώνει τόσο έντονα τα αποτελέσματα μιας οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Χατζηδάκη, που το υπουργείο του στα μάτια του Ελληνικού λαού έχει αποκτήσει τον τίτλο του Υπουργείου `εκποίησης της δημόσιας περιουσίας`.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε στο λαό για εξυγίανση των προβληματικών επιχειρήσεων. Δεν είχε, όμως, καμία εξουσιοδότηση, το μονοπώλιο του Δημοσίου να το αντικαταστήσει με το ιδιωτικό μονοπώλιο.

Μόνο αποσπασματική, ελλιπής και συγκεχυμένη ενημέρωση υπάρχει για τη διαδικασία εκποίησης του εθνικού μας αερομεταφορέα.

Μετά την Ολυμπιακή, ήρθε η ώρα του ΟΣΕ.

Στη διάρκεια της πενταετίας της κυβέρνησης της ΝΔ, το Υπουργείο Μεταφορών εξήγγειλε αντιφατικά και αλληλοσυγκρουόμενα προγράμματα για τον ΟΣΕ. Aλλο πρόγραμμα και δομή του ΟΣΕ εφάρμοσε ο κ. Λιάπης, άλλο πρόγραμμα, δεκατέσσερις μήνες μετά, σχεδιάζει ο κ. Χατζηδάκης.

Παράλληλα, σε αυτά τα πέντε χρόνια, η κυβέρνηση δεν ολοκλήρωσε τα δίκτυα που είχαν σχεδιασθεί, το μεγάλο έργο του εκσυγχρονισμού του δικτύου του ΟΣΕ που βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι το 2004, ενώ την ίδια στιγμή κατόρθωσε μέσα σε μια τετραετία το χρέος του Οργανισμού, από 3,2 δις ευρώ που ήταν το 2004, να φθάσει στα τέλη του 2008, σύμφωνα με τις προβλέψεις τα 8 δις ευρώ. Τα ελλείμματα από τα 437 εκ. ευρώ του 2003 εκτινάχθηκαν στα 980 εκ. ευρώ το 2007.

Καταγγέλλουμε τις μεταρρυθμίσεις-απορρυθμίσεις της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Καραμανλή, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και των εθνικών υποδομών των μεταφορών.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός κ. Χατζηδάκης επανειλημμένα δηλώνουν ότι η Ολυμπιακή και ο Ο.Σ.Ε. χρεώνουν τους πολίτες.

Η αλήθεια είναι ότι επί των ημερών τους υπερχρεώθηκαν και διογκώθηκαν τα ελλείμματα.

Και ρωτάμε τον κ. πρωθυπουργό, αν αποδόθηκαν ευθύνες και σε ποιον, για τον εκτροχιασμό των χρεών και των ελλειμμάτων των εποπτευόμενων Οργανισμών από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών την τελευταία πενταετία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024