Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιστολή των ξενοδόχων Μαγνησίας προς το διοικητή του ΟΓΑ
Για τη μείωση του κοινωνικού τουρισμού στα ξενοδοχεία του Προγράμματος του ΟΓΑ

Επιστολή των ξενοδόχων Μαγνησίας προς το διοικητή του ΟΓΑ

Η επιστολή δημοσιεύεται με αφορμή την απόφαση του ΟΓΑ για μείωση των ανώτατων ποσών συμμετοχής του κοινωνικού τουρίστα, ανά διανυκτέρευση, στα ξενοδοχειακά καταλύματα 3***,2** και 1* που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του…

Η επιστολή δημοσιεύεται με αφορμή την απόφαση του ΟΓΑ για μείωση των ανώτατων ποσών συμμετοχής του κοινωνικού τουρίστα,<...> ανά διανυκτέρευση, στα ξενοδοχειακά καταλύματα 3***,2** και 1* που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ για το 2009. Έχει κοινοποιηθεί σε βουλευτές του Ν. Μαγνησίας, αλλά και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων- έχει ως εξής:

“Κύριε Διοικητά,

Προ λίγων ημερών ενημερωθήκαμε από τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων για τη `Γνωστοποίηση Όρων Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ/ΛΑΕ 2009` και με τεράστια έκπληξη διαπιστώσαμε την πρωτοφανή ενέργειά σας να μειώσετε μονομερώς, χωρίς καμία διαβούλευση με τους φορείς του τουρισμού και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το αίτημα μας για αύξηση της επιδότησης προς τους ξενοδόχους, τα ανώτατα ποσά συμμετοχής του κοινωνικού τουρίστα, ανά διανυκτέρευση, στα ξενοδοχειακά καταλύματα 3***,2** και 1* που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ για το έτος 2009.

Θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτη τη στάση σας, ειδικά από τη στιγμή που γνωρίζατε εξαρχής ότι ο τουρισμός μαστίζεται από την οικονομική κρίση της εποχής. Η αδικαιολόγητη πράξη σας έρχεται να επιβεβαιωθεί με την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού της χώρας για τα δεκατέσσερα μέτρα στήριξης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού και των τουριστικών επιχειρήσεων, που δοκιμάζονται από τη διεθνή οικονομική κρίση.

Πώς είναι δυνατόν ενώ όλοι όσοι συμμετέχουν σε τουριστικές δραστηριότητες να συσπειρώνονται σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως είναι αυτή που διανύουμε, εσείς να αποφασίζετε για την περαιτέρω παράταση της οικονομικής δυσχέρειας των ξενοδόχων; Πώς είναι δυνατόν να αποφασίζετε για το μέλλον των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων, που αποτελούν τη πλειονότητα των ξενοδοχείων αυτής της χώρας, και οι οποίες έχουν αμέριστα υποστηρίξει το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ όλα αυτά τα χρόνια; To συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται εναγωνίως κάθε χρόνο από τους ξενοδόχους, καθώς θα τους βοηθήσει να λειτουργήσουν τις ξενοδοχειακές τους μονάδες και σε χαμηλές περιόδους και παράλληλα θα μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Σας παρακαλούμε, λοιπόν, να επανεξετάσετε την απόφαση περί μείωσης της συμμετοχής του κοινωνικού τουρίστα για τις συγκεκριμένες κατηγορίες ξενοδοχειακών καταλυμάτων και παράλληλα να εξεταστεί θετικά το ζήτημα της αύξησης της επιδότησης του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων για τα ξενοδοχειακά καταλύματα όλης της χώρας ανά κατηγορία σε ποσοστό, μάλιστα, ικανό να αντισταθμίζει, μέρος τουλάχιστον, της μεγάλης ανόδου που έχει συντελεστεί στο κόστος λειτουργίας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ιδίως, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Θεωρούμε ότι η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας θα συνεισφέρει στην κατεύθυνση της παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που όλοι επιθυμούμε. Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες, βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024