Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας

Αρωμα Ελλάδας στην Αυστρία

Τατιάνα Ρόκου - 29 Δεκέμβριος 2008, 00:00

Το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, σε συνεργασία με την Gallerie Steiner, διοργάνωσε πρόσφατα τα εγκαίνια έκθεσης έργων του γνωστού Αυστριακού ζωγράφου, Helmut Kand. Τα έργα του διάσημου καλλιτέχνη είναι<...>

εμπνευσμένα κυρίως από την Ελλάδα, (ζωγραφική, γλυπτά). Ήταν μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με εικόνες Αιγαίου και άρωμα Ελλάδας. 

O Prof. Helmut Kand, θεωρείται από τους πλέον διακεκριμμένους σύγχρονους ζωγράφους της Αυστρίας. Η θεματογραφία των έργων του πηγάζει κυρίως από το Αιγαιοπελαγίτικο τοπίο και συγκεκριμένα από την Ίο (όπου εργάζεται κάθε καλοκαίρι). Η τέχνη του, «ταξιδεύει στο μεταφυσικό Αιγαίο» (Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης). Λάτρης της Ελλάδας και κυρίως των Κυκλάδων και της Κρήτης, ο Helmut Kand έχει πραγματοποιήσει επιτυχημένες εκθέσεις σε μεγάλες και γνωστές Gallery ανά τον κόσμο (πολλές εκ των οποίων στην Αθήνα), αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και διακρίσεις.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, ο καλλιτέχνης παρουσίασε και το βιβλίο/λεύκωμα του, το οποίο είναι αφιερωμένο στη χώρα μας. Τη βραδιά πλαισίωσε μουσικά η γνωστή μέτσο σοπράνο κ. Αλεξάνδρα Γκράβας μεταφέροντας με τη μοναδική ερμηνεία της, τη νοσταλγία των έργων του Χατζιδάκη. Οι καλεσμένοι (300 άτομα) από τον πολιτικό, πολιτειακό και τουριστικό κλάδο της Αυστρίας, ταξίδεψαν για μερικές ώρες στα ελληνικά νησιά. Το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας συνεχίζει την προβολή της Ελλάδας μέσα από ξεχωριστές και μοναδικές πρωτοβουλίες, όπως η έκθεση φωτογραφιών του ΕΟΤ (στα ανάκτορα του Hofburg), εκθέσεις ζωγραφικής, κινηματογραφικές πρεμιέρες (ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ), εκθέσεις μουσείων (Kunsthistorische Museum Wien) και άλλες εκδηλώσεις.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top