Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Π.Ο.Ξ.: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές 'φρενάρουν' τις επενδύσεις

Θάνος Ξυδόπουλος - 08 Μάρτιος 2001, 00:00

Η νέα ρύθμιση για την επίλυση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων προς τις Τράπεζες εμποδίζει τις<...>

επενδυτικές δραστηριότητες ενώ περιπλέκονται οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό των Τουριστικών υποδομών.

Αυτό επισημαίνει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (

ΠΟΞ<.>

). Ειδικότερα οι Ξενοδόχοι αρκετά προβληματισμένοι για το νέο θεσμικό πλαίσιο τονίζουν ότι: "Η καθυστέρηση στην εξεύρεση οριστικής λύσης, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο σύνολο του κλάδου. Όσες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις βαρύνονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές, λειτουργούν υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας, που εμποδίζει τον εκσυγχρονισμό τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παρέχονται υπηρεσίες χαμηλού επιπέδου από σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων και να δυσφημείται κατ' αυτόν τον τρόπο το τουριστικό προϊόν της χώρας μας".

Επιπρόσθετα, η Π.Ο.Ξ. υπογραμμίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στη διάρκεια της συσσώρευσης των χρεών, δεν συνάδει με τη συνήθη τραπεζική πρακτική. Οχυρωμένες πίσω από τις υψηλές εμπράγματες εξασφαλίσεις που προσέφεραν τα μεγάλης αξίας ακίνητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, οι τράπεζες υποχρεώνανε τους λογαριασμούς εκ του ασφαλούς.

Τέλος, οι Τουριστικοί επιχειρηματίες ζητούν από την ηγεσία του ΥΠΕΘΟ να καθορίσει με σαφήνεια το μέγιστο ποσό της νέας οφειλής και αφορούν το σύνολο των υποθέσεων που είχαν στο επίμαχο διάστημα ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Μια τέτοια ρύθμιση θα διευκολύνει και τις Κρατικές Τράπεζες να διευθετήσουν ευκολότερα εκκρεμείς υποθέσεις, αλλά και τους δανειολήπτες Ξενοδόχους να επανακτήσουν τον έλεγχο της περιουσίας τους και να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στο κύριο έργο τους που είναι η παροχή τουριστικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top