Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι Αμερικανοί τουρίστες αναζητούν νέες επιλογές λόγω οικονομικής κρίσης
Η Ελλάδα προτείνεται ως φθηνός προορισμός για Νοέμβριο

Οι Αμερικανοί τουρίστες αναζητούν νέες επιλογές λόγω οικονομικής κρίσης

Σε έρευνα των CheapTickets.com και SmartMoney.com, τα ταξίδια βρίσκονται στη δεύτερη θέση μετά την έξοδο για φαγητό, ως ψυχαγωγική δραστηριότητα, στην οποία οι άνθρωποι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Τα 2/3 των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα…

Σε έρευνα των CheapTickets.com και SmartMoney.com, τα ταξίδια βρίσκονται στη δεύτερη<...> θέση μετά την έξοδο για φαγητό, ως ψυχαγωγική δραστηριότητα, στην οποία οι άνθρωποι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Τα 2/3 των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα μειώσουν τα εξόδων ταξιδίου, αλλά πιο πιθανό θεωρούν να μειώσουν πρώτα άλλα πράγματα, όπως αυτοκίνητα, ρούχα, ηλεκτρονικά είδη και gadgets.

Ωστόσο, θα μπορούσε να υπάρξει μείωση των τουριστών τον επόμενο χρόνο -αν και ελαφρά. Ο Travel Industry Association προβλέπει ότι ο αριθμός των τουριστών θα είναι μειωμένος κατά 1,3% σε σχέση με το 2008. Πανεθνική έρευνα στος ΗΠΑ έδειξε ότι 71,4% των ενηλίκων σχεδιάζουν να κάνουν ένα ταξίδι μέσα στους επόμενους έξι μήνες. “Οι Αμερικανοί τουρίστες εμφανίζονται συγκρατημένοι, αλλά όχι `εκτός παιχνιδιού`”, δηλώνει ο Peter Yesawich, πρόεδρος της Ypartnership, η οποία συνδιοργάνωσε την έρευνα μαζί με τη TIA. “Οι καταναλωτές είναι πιθανό να σχεδιάσουν και να αγοράσουν ταξίδια αναψυχής με διαφορετικό τρόπο όταν στοχεύουν σε καλύτερη αξία”.

Για να εξοικονομήσουν χρήματα, οι ερωτηθέντες σχεδιάζουν πακέταο διακοπών, σύγκριση μέσω στο Internet ή διαμονή με λιγότερες διανυκτερεύσεις στον προορισμό τους.

Οι ταξιδιωτικές τάσεις για το 2009:

  • Εθνικά πάρκα: Εθνικά πάρκα θα είναι η πρωτεύουσα τάση για οικογένειες που αναζητούν διακοπές που θα τους επιτρέψουν να αποκτήσουν αναμνήσεις ζωής και να εξοικονομήσουν χρήματα. Σε μια πρόσφατη έρευνα του TripAdvisor, ποσοστό 73% δήλωσε ότι σχεδιάζουν να επισκεφθούν ένα εθνικό πάρκο το 2009, συγκρκτικά με 62% πριν ένα χρόνο.
  • Πακέτα: Τα 3/4 των ερωτηθέντων σε έρευνα του Travel Industry Association σχεδιάζουν να κλείσουν πακέτο διακοπών για εξοικονόμηση χρημάτων – μια τάση που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους “baby boomers”, σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες στις ΗΠΑ. Οι τελευταίοι μπορούν βάσει της σύμβασης να τακτοποιήσουν θέματα καταλυμάτων, επίγειων μέσων μεταφοράς, αξιοθέατων, περιηγήσεων, γευμάτων και άλλων υπηρεσιών. Παρέχουν επίσης στους ταξιδιώτες ηρεμία μέ τη διθαβεβαίωση ότι φροντίζουν εκείνοι και σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα.
  • “Πράσινος” τουρισμός: Πάνω από το 1/3 των ερωτηθέντων στις ΗΠΑ, σε έρευνα του TripAdvisor, δήλωσαν ότι θα επισκεφθούν ένα φιλικό προς το περιβάλλον ξενοδοχείο ή θέρετρο το 2009. Επίσης, το 32% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα είναι περισσότερο περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένοι στις ταξιδιωτικές τους αποφάσεις από ό,τι ήταν το προηγούμενο έτος.
  • Κρουαζιέρες: Για να επιβιώσει τουριστικά, η βιομηχανία της κρουαζιέρας προσφέρει μερικές από τις χαμηλότερες τιμές στην ιστορία της. Οι εταιρείες προσπαθούν να γεμίσουν κάθε πλοίο για να μεγιστοποιήσουν τα έσοδά τους από τις εκδρομές στα λιμάνια που “πιάνουν”, από τα καζίνο επί του σκάφους, τα αλκοολούχα ποτά και τα σουβενίρ -έτσι, οι κενές καμπίνες προσφέρονται σε φθηνότερη τιμή.

Προορισμοί χαμηλού κόστους για το 2009

Διεθνείς
Χονγκ Κονγκ τον Ιανουάριο
Ιταλία το Φεβρουάριο
Βραζιλία τον Απρίλιο
Ελλάδα το Νοέμβριο

ΗΠΑ
Κοιλάδα Νπά το Δεκέμβριο
Πόρτλαντ, Μέιν, το Μάρτιο
Τουσόν, Αριζόνα, τον Αύγουστο
Χαβάη το Σεπτέμβριο

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024