Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Έκθεση: "Ένας Αιώνας Ελληνικά Επιβατηγά Πλοία"

Τατιάνα Ρόκου - 02 January 2009, 00:00

Μία πρωτότυπη όσο και ιδιαίτερης σημασίας έκθεση με τίτλο ”Ένας Αιώνας Ελληνικά Επιβατηγά Πλοία” του Γεωργίου Μ. Φουστάνου, εγκαινιάζεται<...>

την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 125 ελληνόκτητα επιβατηγά πλοία, τα οποία παρουσιάζονται μέσα από 700 και πλέον φωτογραφίες εποχής, άρθρα, και έντυπο υλικό, που εκτίθενται για πρώτη φορά στο Ελληνικό κοινό.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία «να ξεναγηθούν» μέσω της εικόνας στα σημαντικότερα πλοία που χάραξαν την πορεία της ελληνόκτητης επιβατηγού ναυτιλίας στον διεθνή χώρο στη διάρκεια του αιώνα που πέρασε και να έρθουν σε επαφή με ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας.

Ξεκινώντας από το πρώτο ελληνικό μεταναστευτικό υπερωκεάνειο «Μωραΐτης», το οποίο ναυπηγήθηκε στην Αγγλία το 1907, η έκθεση συνεχίζει με γνωστά επιβατηγά πλοία που άλλοτε συνέδεσαν τους πλόες τους με το όνειρο χιλιάδων Ελλήνων για μια καλύτερη ζωή σε τόπους μακρινούς, όπως την Αμερική και την Αυστραλία, ενώ άλλοτε υπηρέτησαν με επιτυχία τον χώρο του παγκόσμιου τουρισμού, ως κρουαζιερόπλοια.

Μέσα από την χρονολογική παρουσίαση των πλοίων, διαφαίνονται οι μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλλαν διαχρονικά διακεκριμένοι Έλληνες εφοπλιστές κυρίως της ποντοπόρου ναυτιλίας, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που παρουσίαζε ανέκαθεν ο τομέας της επιβατηγών πλοίων.

Η έκθεση “Ένας Αιώνας Ελληνικά Επιβατηγά Πλοία» ακολουθεί την έκδοση του ομότιτλου βιβλίου του συγγραφέα και ιστορικού ερευνητή κ. Γεωργίου Μ. Φουστάνου, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από την “Αργώ Εκδοτική-Διαφημιστική Μ.Ε.Π.Ε.”.

Η έκθεση, η οποία παρουσιάζεται σε δύο γλώσσες (ελληνικά-αγγλικά), θα διαρκέσει από την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου έως Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top