Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Πίεση για αποζημιώσεις στις αεροπορικές εταιρείες

Θοδωρής Κουμέλης - 02 Ιανουάριος 2009, 00:00

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να αποζημιώνουν τους επιβάτες τους όταν ακυρώνουν μια πτήση για τεχνικούς λόγους, εκτός και αν μπορούν να αποδείξουν ότι οι συνθήκες που προκάλεσαν την ακύρωση είναι ιδιόμορφες. Το δικαστήριο έκρινε ότι ιδιόμορφες συνθήκες είναι μόνο εκείνες που συμπεριλαμβάνουν ένα ελάττωμα...

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να αποζημιώνουν τους επιβάτες τους όταν ακυρώνουν<...>

μια πτήση για τεχνικούς λόγους, εκτός και αν μπορούν να αποδείξουν ότι οι συνθήκες που προκάλεσαν την ακύρωση είναι ιδιόμορφες. Το δικαστήριο έκρινε ότι ιδιόμορφες συνθήκες είναι μόνο εκείνες που συμπεριλαμβάνουν ένα ελάττωμα της κατασκευάστριας εταιρείας του αεροπλάνου, ή ενέργειες δολιοφθοράς, ή τρομοκρατίας. Σε αντίθεση, τεχνικά προβλήματα που έρχονται στο φως κατά την συντήρηση του αεροσκάφους, ή αδυναμία συντήρησης, δεν απαλλάσσουν την αεροπορική εταιρεία από την υποχρέωση για αποζημίωση.

«Δεν αποκλείεται η πιθανότητα τα τεχνικά προβλήματα να χαρακτηρισθούν ως ΅ιδιόμορφες συνθήκεςΆ στο βαθμό που  απορρέουν από εγγενή περιστατικά κατά την κανονική λειτουργία του αεροσκάφους και είναι πέρα από τον κανονικό έλεγχο», ανακοίνωσε το δικαστήριο.
Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε θετικά δεκτή από τη βρετανική τουριστική αγορά διότι όπως δήλωσαν αξιωματούχοι η ασφάλεια είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην αεροπορική βιομηχανία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top