Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠίεση για αποζημιώσεις στις αεροπορικές εταιρείες
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Πίεση για αποζημιώσεις στις αεροπορικές εταιρείες

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να αποζημιώνουν τους επιβάτες τους όταν ακυρώνουν μια πτήση για τεχνικούς λόγους, εκτός και αν μπορούν να αποδείξουν ότι οι συνθήκες που προκάλεσαν την ακύρωση είναι ιδιόμορφες. Το δικαστήριο έκρινε ότι ιδιόμορφες συνθήκες είναι μόνο εκείνες που συμπεριλαμβάνουν ένα ελάττωμα…

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να αποζημιώνουν τους επιβάτες τους όταν ακυρώνουν<...> μια πτήση για τεχνικούς λόγους, εκτός και αν μπορούν να αποδείξουν ότι οι συνθήκες που προκάλεσαν την ακύρωση είναι ιδιόμορφες. Το δικαστήριο έκρινε ότι ιδιόμορφες συνθήκες είναι μόνο εκείνες που συμπεριλαμβάνουν ένα ελάττωμα της κατασκευάστριας εταιρείας του αεροπλάνου, ή ενέργειες δολιοφθοράς, ή τρομοκρατίας. Σε αντίθεση, τεχνικά προβλήματα που έρχονται στο φως κατά την συντήρηση του αεροσκάφους, ή αδυναμία συντήρησης, δεν απαλλάσσουν την αεροπορική εταιρεία από την υποχρέωση για αποζημίωση.

«Δεν αποκλείεται η πιθανότητα τα τεχνικά προβλήματα να χαρακτηρισθούν ως ΅ιδιόμορφες συνθήκεςΆ στο βαθμό που απορρέουν από εγγενή περιστατικά κατά την κανονική λειτουργία του αεροσκάφους και είναι πέρα από τον κανονικό έλεγχο», ανακοίνωσε το δικαστήριο.
Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε θετικά δεκτή από τη βρετανική τουριστική αγορά διότι όπως δήλωσαν αξιωματούχοι η ασφάλεια είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην αεροπορική βιομηχανία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024