Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κατά τα πρότυπα της ΟΑ

Εθελούσια έξοδο εργαζομένων του ΟΣΕ από το Υπουργείο Μεταφορών

Τατιάνα Ρόκου - 07 Ιανουάριος 2009, 00:00

Στα πρότυπα της Ολυμπιακής, το Υπουργείο Μεταφορών προετοιμάζει εθελουσία έξοδο και για τους εργαζομένους του ΟΣΕ. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον ΟΣΕ θα θα αφορά συνολικά περίπου 2.000 έως 2.500 εργαζομένους και θα...

Στα πρότυπα της Ολυμπιακής, το Υπουργείο Μεταφορών προετοιμάζει εθελουσία έξοδο και για τους<...>

εργαζομένους του ΟΣΕ. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον ΟΣΕ θα αφορά συνολικά περίπου 2.000 έως 2.500 εργαζομένους και θα τεθεί σε εφαρμογή εντός του 2009, με ορίζοντα ολοκλήρωσής του το 2011. Το κόστος του προγράμματος εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Ακόμη περίπου 1.000 εργαζόμενοι του ΟΣΕ πρόκειται να μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες (ΔΕΚΟ και Οργανισμούς) του Δημοσίου.

Το σχέδιο εθελουσίας εξόδου του ΟΣΕ βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το αργότερο έως τις αρχές Φεβρουαρίου. Ήδη, ολοκληρώνεται η σύνταξη της σχετικής αναλογιστικής μελέτης από τη διοίκηση του ΟΣΕ και το Υπουργείο Απασχόλησης.

Πηγές του Υπουργείου Μεταφορών επισημαίνουν ότι στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου του ΟΣΕ αναμένεται να ενταχθούν κατά προτεραιότητα κλειδούχοι, σταθμάρχες και διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ λόγω των περικοπών που θα γίνουν στα δρομολόγια θα υπάρξουν και μετατάξεις εργαζομένων.

Αντίθετα, όσον αφορά τους μηχανοδηγούς, αναμένονται προσλήψεις τουλάχιστον 100 ατόμων, καθώς βάσει των υπολογισμών τα οργανικά κενά στον κλάδο ξεπερνούν τα 150. Ήδη, είναι έτοιμη η σχετική προκήρυξη, αν και οι συγκεκριμένες προσλήψεις έχουν εξαγγελθεί επανειλημμένως από την ηγεσία του υπουργείου τα τελευταία χρόνια, χωρίς να έχουν προχωρήσει.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top