Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΕθελούσια έξοδο εργαζομένων του ΟΣΕ από το Υπουργείο Μεταφορών
Κατά τα πρότυπα της ΟΑ

Εθελούσια έξοδο εργαζομένων του ΟΣΕ από το Υπουργείο Μεταφορών

Στα πρότυπα της Ολυμπιακής, το Υπουργείο Μεταφορών προετοιμάζει εθελουσία έξοδο και για τους εργαζομένους του ΟΣΕ. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον ΟΣΕ θα θα αφορά συνολικά περίπου 2.000 έως 2.500 εργαζομένους και θα…

Στα πρότυπα της Ολυμπιακής, το Υπουργείο Μεταφορών προετοιμάζει εθελουσία έξοδο και για τους<...> εργαζομένους του ΟΣΕ. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον ΟΣΕ θα αφορά συνολικά περίπου 2.000 έως 2.500 εργαζομένους και θα τεθεί σε εφαρμογή εντός του 2009, με ορίζοντα ολοκλήρωσής του το 2011. Το κόστος του προγράμματος εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Ακόμη περίπου 1.000 εργαζόμενοι του ΟΣΕ πρόκειται να μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες (ΔΕΚΟ και Οργανισμούς) του Δημοσίου.

Το σχέδιο εθελουσίας εξόδου του ΟΣΕ βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το αργότερο έως τις αρχές Φεβρουαρίου. Ήδη, ολοκληρώνεται η σύνταξη της σχετικής αναλογιστικής μελέτης από τη διοίκηση του ΟΣΕ και το Υπουργείο Απασχόλησης.

Πηγές του Υπουργείου Μεταφορών επισημαίνουν ότι στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου του ΟΣΕ αναμένεται να ενταχθούν κατά προτεραιότητα κλειδούχοι, σταθμάρχες και διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ λόγω των περικοπών που θα γίνουν στα δρομολόγια θα υπάρξουν και μετατάξεις εργαζομένων.

Αντίθετα, όσον αφορά τους μηχανοδηγούς, αναμένονται προσλήψεις τουλάχιστον 100 ατόμων, καθώς βάσει των υπολογισμών τα οργανικά κενά στον κλάδο ξεπερνούν τα 150. Ήδη, είναι έτοιμη η σχετική προκήρυξη, αν και οι συγκεκριμένες προσλήψεις έχουν εξαγγελθεί επανειλημμένως από την ηγεσία του υπουργείου τα τελευταία χρόνια, χωρίς να έχουν προχωρήσει.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024