Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΕΤ: Επ’ αόριστον απεργία των τουριστικών λεωφορείων

ΠΟΕΤ: Επ’ αόριστον απεργία των τουριστικών λεωφορείων

Με βάση την απόφαση της Κοινής Γενικής Συνέλευσης, στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός μελών των Ομοσπονδιών ΠΟΕΤ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, και ΓΠΟΠ, Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Πούλμαν, που εκπροσωπούν την […]

Με βάση την απόφαση της Κοινής Γενικής Συνέλευσης, στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός μελών των Ομοσπονδιών ΠΟΕΤ<.><...>, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, και ΓΠΟΠ, Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Πούλμαν, που εκπροσωπούν την συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου των Τουριστικών Λεωφορείων, οι επιχειρήσεις μέλη των Ομοσπονδιών θα προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις αορίστου διάρκειας από τις 19 Μαρτίου του 2001.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών, η απόφαση αυτή λήφθηκε ύστερα από την εξαντλητική προσπάθεια που κατέβαλαν οι Ομοσπονδίες, επί σειρά μηνών, ώστε να πεισθούν οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς να συζητήσουν καλόπιστα και αντικειμενικά τα προβλήματα που με υπαιτιότητα τους έχουν δημιουργήσει και έχουν οδηγήσει τον κλάδο σε απαξίωση και απόγνωση.
Συγκεκριμένα: Η πεισματική άρνηση του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, να εντάξει το Τουριστικό Λεωφορείο στη Διοικητική υπαγωγή του ώστε να σταματήσει ο κατακερματισμός αρμοδιοτήτων, που τόσα δεινά έχει επιφέρει στον κλάδο.
Η μη πρόθεση απελευθέρωσης των επίγειων μεταφορών παρά τις σχετικές εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η εξαίρεση του Τουριστικού Λεωφορείου από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, το οποίο αρνείται να το θέσει υπόψη των Ομοσπονδιών παρά τη ρητή υπόσχεση του.
Η εξόφθαλμη πρόθεση του υπουργείου να υποστηρίξει τον κρατικό ΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να δημιουργήσουν μεγάλους μονοπωλιακούς φορείς τουριστικής εκμετάλλευσης, που θα αφανίσουν ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες του κλάδου, που με κόπο και εξ' ιδίων απέκτησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Η αποψίλωση των εργασιών του Τουριστικού Λεωφορείου, που προβλεπόταν στο Ν. 2446/96, που με διάφορες κρατικές και νομιμοφανείς αποφάσεις άλλων φορέων, έχουν μεταφερθεί και εκτελούνται από άλλους κλάδους.
Οι εξοντωτικές αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας σχετικά με το εργασιακό καθεστώς των Τουριστικών Λεωφορείων που παίρνονται ερήμην του κλάδου.
Η άνιση φορολογική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων μας και μια σειρά άλλων θεμάτων οδηγούν τον κλάδο του Τουριστικού Λεωφορείου στον αφανισμό με προφανή στόχο την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων.
Η ανακοίνωση των Ομοσπονδιών συνεχίζει αναφέροντας ότι ο κλάδος λοιπόν που προσφέρει σημαντικό μερίδιο τόσο στην Εθνική Οικονομία, όσο και στον τομέα της απασχόλησης, έχοντας πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων, που θα έχουν οι κινητοποιήσεις, θα απαντήσει δυναμικά σε αυτούς που προφανώς εξέλαβαν ως αδυναμία την καλή πρόθεση για καλόπιστο διάλογο και συναποφάσεις. Ας αναλογιστούν λοιπόν και οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους για την κατάσταση που με την αδιαφορία ή την πρόθεση τους δημιούργησαν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024