Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΛεύκωμα για την αιγαιπελαγίτικη κουζίνα
ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου

Λεύκωμα για την αιγαιπελαγίτικη κουζίνα

Το γαστρονομικό λεύκωμα “Η Κουζίνα του Αιγαίου” είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του Κέντρου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΚΕΤΑ) Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, για τη […]

Το γαστρονομικό λεύκωμα “Η Κουζίνα του Αιγαίου” είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του Κέντρου Επιχειρηματικής και<…> Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΚΕΤΑ) Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, για τη διάδοση της πρωτοβουλίας AegeanCuisine. Σε αυτό το βιβλίο γίνεται μια πρώτη αποτύπωση του εξαιρετικού γαστρονομικού πλούτου των νησιών του νοτίου Αιγαίου. Παρουσιάζονται χαρακτηριστικά αιγαιοπελαγίτικα προϊόντα, καθώς και παραδοσιακές συνταγές, τις οποίες προσέγγισε με μια σύγχρονη ματιά η συγγραφέας Νταϊάνα Κόχυλα.

Η πρωτοβουλία AegeanCuisine έχει ως αντικείμενο την εμπορική και επικοινωνιακή ανάδειξη των τοπικά παραγόμενων προϊόντων και της αιγαιοπελαγίτικης οινογαστρονομίας, καθώς και την τόνωση του εξαγωγικού προσανατολισμού από πλευράς των παραγωγών τροφίμων, οίνου και ποτών στα νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Παράλληλα, θέλει να ενημερώσει και να κατευθύνει τους επισκέπτες των νησιών μας να αναζητήσουν εκείνα τα εστιατόρια, ξενοδοχεία και καταστήμαστα τροφίμων, που πρεσβεύουν ό,τι καλύτερο έχουν να επιδείξουν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα στον τομέα της οινογαστρονομίας.

Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί ο δικτυακός τόπος www.aegeancuisine.gr (/.com/.net/.eu), έχει κατοχυρωθεί το ειδικό λογότυπο αναγνωρισιμότητας του AegeanCuisine (εμπορικό σήμα) και έχει εκπονηθεί μελέτη καθορισμού των διαδικασιών του συστήματος AegeanCuisine με τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα οφέλη που θα προσφέρει η συμμετοχή στο σύστημα για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Τους προσεχείς μήνες ξεκινά η κυρίως φάση της πρωτοβουλίας AegeanCuisin, η οποία περιλαμβάνει ολοκληρωμένο επικοινωνιακό και προωθητικό πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις των δύο νομών που ασχολούνται με την οινογαστρονομία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024