Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Νομαρχία Λάρισας: Να στηρίξουμε την υποψηφιότητα ως το τέλος

Ο Όλυμπος πέρασε στη β΄ φάση του διεθνούς διαγωνισμού για τα 7 Μνημεία της Φύσης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 Ιανουάριος 2009, 00:00

Ο Όλυμπος, το μυθικό ελληνικό βουνό, είναι το πρώτο και μοναδικό ελληνικό “μνημείο της φύσης” που πέρασε<...>

στην επόμενη φάση μιας παγκόσμιας ψηφοφορίας που διεξάγεται ήδη στο Διαδίκτυο με σκοπό την ανάδειξη των 7 καλύτερων μνημείων της φύσης. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση, αν σκεφθεί κανείς ότι στην ψηφοφορία έχουν ψηφίσει ήδη 100 εκατ. άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

Η Νομαρχία Λάρισας, ενόψει της δεύτερης ψηφοφορίας που θα διαρκέσει μέχρι 7 Ιουλίου, με νέα ανακοίνωση της καλεί τους πολίτες του νομού, τους απόδημους Λαρισαίους, αλλά και όλους τους Έλληνες όπου γης, να στηρίξουν τη μεγάλη προσπάθεια προβολής ενός βουνού καταξιωμένου στην παγκόσμια συνείδηση.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα που δικαιώνει την επιλογή της Νομαρχίας να επενδύσει τουριστικά στον Όλυμπο, ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, κάλεσε με χτεσινές του δηλώσεις όλους τους απανταχού Έλληνες να ξαναψηφίσουν στη β΄ φάση υπέρ του Ολύμπου, και να τον αναδείξουν όσο πιο ψηλά γίνεται στη λίστα των κορυφαίων φυσικών μνημείων του πλανήτη. Ειδικότερα:

Ο παγκόσμιος αυτός διαγωνισμός διεξάγεται από το Ίδρυμα The7Wonders Foundation μεταξύ 430 φυσικών μνημείων από 224 χώρες σε όλο τον πλανήτη. Στη βΆ φάση πέρασαν 261 μνημεία (το πρώτο μνημείο από κάθε χώρα). Από την Ελλάδα πέρασε ως πρώτος ο Όλυμπος, ενώ υποψήφια ήταν ακόμη τα Μετέωρα, η Σαντορίνη και το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου.

Η ψηφοφορία για την πρώτη φάση ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου και ήδη άρχισε η ψηφοφορία της β΄ φάσης η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 7 Ιουλίου του 2009 προκειμένου να αναδειχθούν οι 77 πιο δημοφιλείς υποψηφιότητες. Κατόπιν στις 21 Ιουλίου του 2009 θα ανακοινωθούν οι 21 υποψηφιότητες, οι οποίες θα μπουν στην τελική φάση που θα οδηγήσει στην ανάδειξη των 7 θαυμάτων του φυσικού περιβάλλοντος του πλανήτη μας. Η τελική ψηφοφορία θα διεξαχθεί κατά τα έτη 2010 και 2011 και στα μέσα του 2011 θα ανακοινωθούν τα 7 θαύματα της φύσης, όπως τα επέλεξαν πολίτες από όλον τον κόσμο.

Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν, μπορούν να το κάνουν μεταβαίνοντας στη διεύθυνση http://www.new7wonders.com/nature/en όπου, επιλέγοντας την Ευρώπη παρατίθενται οι υποψηφιότητες από κάθε χώρα της γηραιάς ηπείρου. Εκεί από την Ελλάδα βρίσκεται η υποψηφιότητα του Ολύμπου, τον οποίο μπορούν να επιλέξουν ενισχύοντας με την ψήφο τους τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Νομαρχία Λάρισας.

“Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, κινητοποιώντας με όποιο τρόπο μπορούμε τους πολίτες να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Ολύμπου. Ήδη ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε. Να συνεχίσουμε ως το τέλος”, δήλωσε σχετικά ο κ. Κατσαρός, απευθύνοντας έκκληση προς όλους να δουν το θέμα “ως μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να προβάλλουμε την Ελλάδα, αλλά και το νομό μας στο παγκόσμιο κοινό. Παράλληλα με τη συνεχή προστασία του βουνού και τις ήπιες παρεμβάσεις για την αξιοποίηση που κάνουμε ως Νομαρχία, ο Όλυμπος έχει ανάγκη προβολής ώστε να διατηρήσει το μύθο του”, κατέληξε ο νομάρχης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top