Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση των προεδρείων ΞΕΕ – ΓΣΕΕ
Συνεργασία των δύο θεσμικών φορέων μέσω του ΙΤΕΠ και του ΙΝΕ

Συνάντηση των προεδρείων ΞΕΕ – ΓΣΕΕ

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η συνάντηση που είχαν τα προεδρεία του ΞΕΕ και της ΓΣΕΕ. Οι πρόεδροι των δύο φορέων, κ.κ. Γεράσιμος Λ. Φωκάς και Γιάννης Παναγόπουλος, συμφώνησαν…

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η συνάντηση που είχαν τα προεδρεία του ΞΕΕ και της ΓΣΕΕ. Οι<...> πρόεδροι των δύο φορέων, κ.κ. Γεράσιμος Λ. Φωκάς και Γιάννης Παναγόπουλος, συμφώνησαν να συνεργαστούν στην επεξεργασία μέτρων, που θα περιορίσουν τις αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης όσον αφορά στις επιχειρήσεις και στην απασχόληση στον κλάδο του τουρισμού.

Αποφασίστηκε η συνεργασία των δύο θεσμικών φορέων μέσω των επιστημονικών τους οργάνων, δηλαδή του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) και του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) αντίστοιχα, στον τομέα εκπόνησης μελετών κοινού ενδιαφέροντος, στην κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού των τουριστικών επιχειρήσεων, με γνώμονα την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, αλλά και τη διατήρηση της βιωσιμότητας των τουριστικών επιχειρήσεων. Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα, όπως η καλύτερη λειτουργία των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού προς όφελος αφενός μεν των εργαζομένων και των τουριστικών επιχειρήσεων, αφετέρου δε των τοπικών κοινωνιών, οι σχολικές εκδρομές και ο προγραμματισμός των οικογενειακών διακοπών, προκειμένου να στηριχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

“Αναμένοντας την άμεση εφαρμογή των μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, ώστε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες, μεταφέραμε στον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ τον προβληματισμό μας τον οποίo συμμερίστηκε πλήρως. Είμαι αισιόδοξος ότι η συνεργασία του ΞΕΕ με τη ΓΣΕΕ, θα συμβάλλει στη στήριξη της απασχόλησης στον κλάδο μας”, ανέφερε ο κ. Φωκάς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024