Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΟΕΣ: Απλουστεύονται οι διαδικασίες λειτουργίας των εκθέσεων και των εκθεσιακών χώρων

ΣΕΟΕΣ: Απλουστεύονται οι διαδικασίες λειτουργίας των εκθέσεων και των εκθεσιακών χώρων

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΕΟΕΣ, Συνδέσμου Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων και Συνεδρίων, ο σύνδεσμος μετά από πολύμηνη συνεργασία και προσπάθεια με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης συνέβαλε θετικά […]

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΕΟΕΣ<.>, Συνδέσμου Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων και Συνεδρίων, ο σύνδεσμος μετά από πολύμηνη συνεργασία και προσπάθεια<...> με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης συνέβαλε θετικά στην τελική διαμόρφωση του κειμένου του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις εκθέσεις και τα εκθεσιακά κέντρα. Το νομοθετικό πλαίσιο που υπογράφηκε πρόσφατα και ανακοινώθηκε από την Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Μιλένα Αποστολάκη απλουστεύει τη διαδικασία λειτουργίας των εκθέσεων και των εκθεσιακών χώρων, απαλείφοντας χρονοβόρες διαδικασίες και περιορισμούς χωρίς να είναι όμως και ότι επεδίωκε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΟΕΣ. Όμως η κ. Αποστολάκη δεσμεύτηκε ότι το σύνολο των προτάσεων τους θα συμπεριληφθεί σε επόμενη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου.

Το διοικητικό συμβούλιο απηύθυνε πρόσκληση στην υφυπουργό κ. Αποστολάκη σε γεύμα εργασίας στο οποίο θα παραστούν όλα τα μέλη του συνδέσμου, προκειμένου να έχει μια ευρύτατη ενημέρωση για τα προβλήματα, τους στόχους και τις προοπτικές του κλάδου και να συνδράμει στις προσπάθειες τους.

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΟΕΣ με υπόμνημα που απηύθυνε πρόσφατα στον πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη ζητεί να ληφθούν υπ’ όψιν οι προτάσεις και οι θέσεις του συνδέσμου στην τελική απόφαση για τη δημιουργία του Εκθεσιακού και Συνεδριακού κέντρου της Αθήνας αλλά και για τη δημιουργία φορέα λειτουργίας και εκμετάλλευσης του.

Ακόμα, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του ΣΕΟΕΣ, η οποία ασχολήθηκε με την τροποποίηση και τον εκσυγχρονισμό του καταστατικού του συνδέσμου. Με σχετικό άρθρο δημιουργήθηκε κατηγορία παρέδρων μελών στην οποία θα εντάσσονται όσοι συνεργάζονται με τους οργανωτές εκθέσεων και συνεδρίων και που με τη δραστηριότητα τους συμβάλουν στην οργάνωση και παρουσίαση των εκθεσιακών και συνεδριακών εκδηλώσεων. Τα μέλη αυτά θα είναι ιδιοκτήτες και νομείς εκθεσιακών και συνεδριακών χώρων ως και αιθουσών πολλαπλών χρήσεων, εταιρίες και γραφεία μελετών και κατασκευών εκθέσεων ή μέρους αυτών, εταιρίες εκδόσεων περιοδικών και εφημερίδων που καλύπτουν και τις εκθεσιακές συνεδριακές δραστηριότητες, διαφημιστικές εταιρίες και γραφεία και άλλες επιχειρήσεις.

Με τη διεύρυνση αυτή των μελών του ΣΕΟΕΣ, το διοικητικό του συμβούλιο πιστεύει ότι θα εξασφαλιστεί η αποδοτικότερη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στην εκθεσιακή και συνεδριακή δραστηριότητα, για να συμβάλουν θετικά και στη θέσπιση εθνικής εκθεσιακής και συνεδριακής πολιτικής που δεν υπήρξε ποτέ μέχρι σήμερα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024