Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Athens Airways έλαβε την άδεια πτητικής εκμετάλλευσης
Η απόκτηση της άδειας σηματοδοτεί την έναρξη των πτητικών λειτουργιών της εταιρείας

Η Athens Airways έλαβε την άδεια πτητικής εκμετάλλευσης

Την άδεια πτητικής εκμετάλλευσης (Air Operator Certificate – AOC) έλαβε στις 16 Ιανουαρίου από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) η εταιρεία Athens Airways. Η απόκτηση της άδειας πτητικής εκμετάλλευσης σηματοδοτεί […]

Την άδεια πτητικής εκμετάλλευσης (Air Operator Certificate – AOC) έλαβε στις 16 Ιανουαρίου από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) η<...> εταιρεία Athens Airways. Η απόκτηση της άδειας πτητικής εκμετάλλευσης σηματοδοτεί την έναρξη των πτητικών λειτουργιών της εταιρείας, η οποία είναι έτοιμη για να ξεκινήσει τις πτήσεις της στα τέλη Ιανουαρίου 2009.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Athens Airways, κ. Σάκης Ανδριανόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόκτηση της άδειας πτητικής εκμετάλλευσης. “Η απόκτηση του AOC σημαίνει πως μπορούμε πλέον να ξεκινήσουμε την εμπορική λειτουργία της εταιρείας, υλοποιώντας τα πλάνα που έχουμε σχεδιάσει εδώ και αρκετούς μήνες. Η πρώτη πτήση μας προγραμματίζεται για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, ενώ άμεσα αναμένουμε και την άφιξη του δεύτερου αεροσκάφους μας, προκειμένου να προσθέσουμε σε μικρό χρονικό διάστημα και νέους προορισμούς”.

Tο πρώτο αεροσκάφος της Athens Airways ήρθε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας στις 16 Δεκεμβρίου 2008. Αποτελεί το πρώτο από τα τέσσερα αεροσκάφη που έχει παραγγείλει μέχρι στιγμής η εταιρεία και είναι Embraer 145.

Τα ERJs 145 είναι αεροσκάφη τύπου τζετ, 49 θέσεων, με μηχανές Rolls Royce. Είναι άκρως αξιόπιστα, ευέλικτα, χαμηλού οικονομικού ρίσκου και χαρακτηρίζονται ως ιδανικά για προορισμούς εντός της Ελλάδας, αλλά και σε κοντινές γειτονικές χώρες όπως είναι αυτοί που έχει επιλέξει για το ξεκίνημά της η Athens Airways, ενώ επίσης αποτελούν μία “έξυπνη” και ευέλικτη λύση ως charter.

Ο πρώτος προορισμός για την Athens Airways είναι η Αλεξανδρούπολη, ενώ στη συνέχεια, στη λίστα των προορισμών της εταιρίας, πρόκειται να προστεθούν η Θεσσαλονίκη, η Μυτιλήνη, η Ρόδος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, τα Χανιά και το Ηράκλειο. Μέχρι το καλοκαίρι θα ακολουθήσουν και άλλα νησιά και μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πόλεις γειτονικών χωρών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024