Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Συζητήσεις για τον τουρισμό μεταξύ ΚΕΔΚΕ και Κ. Μαρκόπουλου

Θοδωρής Κουμέλης - 21 Ιανουάριος 2009, 00:00

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος πραγματοποίησε χθες στις 11 π.μ. συνάντηση στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ, προκειμένου να συζητήσουν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος...

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος πραγματοποίησε χθες στις 11 π.μ. συνάντηση στο Υπουργείο<...>

Τουριστικής Ανάπτυξης με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ, προκειμένου να συζητήσουν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, κ. Ν. Κακλαμάνης, δήλωσε: “Είναι η πρώτη συνάντηση, η οποία γίνεται, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων με τον νέο υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρκόπουλο. Το πρώτο που τον διαβεβαιώσαμε είναι ότι όσο ενδιαφέρεται εκείνος, και δικαίως ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο τουρισμός στον τόπο μας και φέτος και του χρόνου και στο διηνεκές να πηγαίνει όλο και καλύτερα, άλλο τόσο μας ενδιαφέρει και εμάς. Μας ενδιαφέρει και σαν εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, μας ενδιαφέρει και σαν εθνικό προϊόν. Και ήθελα, να είμαι και ειλικρινής, μας ενδιαφέρει και μας ενδιέφερε μέχρι τώρα, πριν γίνει γνωστή η εξαγγελία, και σαν έσοδα των δήμων. Είναι φυσικό ότι από την πρώτη συνάντηση δε μπορούσαμε να καταλήξουμε σε πλήρη συμφωνία. Πάντως φεύγουμε κρατώντας σαν θετικό συμπέρασμα την υπόσχεση του υπουργού ότι δεν προτίθεται να πάει καμία διάταξη στη Βουλή τουλάχιστον πριν ξανασυζητήσει μαζί μας και προσπαθώντας και εκείνος και εμείς να βρούμε τον κοινό τόπο. Επί του παρόντος λοιπόν φεύγουμε με συγκρατημένη αισιοδοξία και του ευχόμεθα οι επόμενες συναντήσεις να γίνουν σε καλό κλίμα και καλή επιτυχία για τον τόπο μας καταρχήν και για τις προσωπικές του επιδιώξεις στη συνέχεια”.

Ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι “όλοι εδώ συμφωνήσαμε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε σε αυτή τη δύσκολη χρονιά που έρχεται να πετύχουμε το μεγάλο στοίχημα. Και βεβαίως αλληλοδεσμευτήκαμε και κυρίως εγώ που έχω την ευθύνη του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, ότι δεν προτίθεμαι να νομοθετήσω σε ότι αφορά το τέλος παρεπιδημούντων παρά μονάχα με μια κοινή συμφωνία. Ξέρετε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης οφείλει να βγάλει το κομματικό του καπέλο για να διεκπεραιώσει το έργο του. Με ακριβώς την ίδια έγνοια πρέπει να φορέσει το καπέλο της συναίνεσης και της συνεργασίας με όλες τις κοινωνικές ομάδες για να πετύχει τον ίδιο στόχο. Επομένως θα ξανασυναντηθούμε, και εγώ είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα συμφωνήσουμε γιατί όλοι επενδύουμε στο τουριστικό προϊόν”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πιστεύει ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας για την σεζόν που έρχεται στον τουρισμό, ο υπουργός δήλωσε: “Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα δε βρίσκεται στις χειρότερες, στα χειρότερα κράτη στα αποτελέσματα για τη προσδοκία. Αντιθέτως όπως είδαμε σήμερα την επίσημη έκθεση της Κομισιόν τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Δεύτερον σε ότι αφορά τον τουρισμό αυτή η συγκράτηση των πολιτών σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπη κατεξοχήν τοποθετεί τις μεγάλες συμφωνίες αργότερα. Aρα σύγκριση Ιανουάριο με Ιανουάριο είναι μάλλον μια απατηλή σύγκριση. Επομένως θα περιμένουμε. Είναι ένας διαρκής αγώνας να γίνουμε καλύτεροι, να γίνουμε ανταγωνιστικότεροι και να γίνουμε γοητευτικότεροι τουριστικά”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top