Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠαρουσία των Ιονίων νήσων στη MATKA 2009

Παρουσία των Ιονίων νήσων στη MATKA 2009

Ολοκληρώθηκε στο Ελσίνκι της Φιλανδίας με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η τουριστική έκθεση MATKA 2009, η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση των Σκανδιναβικών χωρών. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, συνολικά επισκέφτηκαν […]

Ολοκληρώθηκε στο Ελσίνκι της Φιλανδίας με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η τουριστική έκθεση<…> MATKA 2009, η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση των Σκανδιναβικών χωρών. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, συνολικά επισκέφτηκαν την έκθεση 85.963 άτομα, ενώ οι εκθέτες έφτασαν τους 1.181.

Οι επισκέπτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και για τα Ιόνια Νησιά. Aλλωστε η Ελλάδα παραμένει χρόνια τώρα, ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς διακοπών των Φιλανδών. Φέτος το κοινό παρουσίασε ιδιαίτερη προτίμηση για ταξίδια χωρίς την μεσολάβηση κάποιου ταξιδιωτικού οργανωτή (tour operator). Παρατηρείται ότι όλο και πιο πολλοί άνθρωποι παντού -ειδικά σε Σκανδιναβικές χώρες – χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό σύστημα, όταν σχεδιάζουν τις διακοπές τους. Αυτό γίνεται περισσότερο με τις κρατήσεις αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι ολοένα και πιο πολλοί Φιλανδοί επιθυμούν να κλείσουν μέσα από το internet και το χώρο της διαμονής τους, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Έτσι υπήρξαν αρκετές ερωτήσεις για το που θα μπορέσουν να αναζητήσουν πληροφορίες, αλλά και για το πως θα βρουν ένα καλό ενημερωτικό site σχετικά με το θέμα (με αναφορά σε τιμές για βίλες και διαμερίσματα). Οι επισκέπτες στο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ενδιαφέρονταν για διαμονή 3 βδομάδων μέχρι ενός μήνα.

Πέρα από τις συνηθισμένες ερωτήσεις και συμβουλές, φέτος παρουσιάστηκε έντονο ενδιαφέρον για τις δυνατότητες που υπάρχουν για καταδύσεις στα Ιόνια Νησιά, καθώς και για πεζοπορίες (οργανωμένες και μη), δηλαδή γενικότερα για τις δραστηριότητες στη φύση.

Στην έκθεση παραβρέθηκαν: από τη Λευκάδα ο κ. Ι. Ψωμάκης, τουριστικός πράκτορας, από την Κέρκυρα η κα Χ. Βασιλειάδου, δ/ντρια της Δ/νσης Τουρισμού, από την Κεφαλονία και Ιθάκη ο κ. Θ. Φλωράτος, γενικός γραμματέας Νομαρχίας και η κα Σάννα Ράντανεν, ξεναγός. Την ευθύνη του περιπτέρου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είχε η ΕΤΙΝ ΑΕ. Η κα Ράντανεν ήταν υπεύθυνη συνολικά για το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024